A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 47 éves férfival szemben, aki 2016. július 22-én az alvó édesanyját bántalmazta körömi lakásukban.

A vádlott és édesanyja között hosszabb ideje feszült volt a viszony a sértett italozó életmódja miatt. A vádbéli napon reggel a férfi és élettársa dolgozni indultak, néhány hónapos kisfiuk felügyeletét pedig a vádlott édesanyjára bízták, mivel feltételezték, hogy képes lesz a gyermeket ellátni, tekintettel arra, hogy ekkor már három hete nem fogyasztott alkoholt. A vádlott a kora esti órákban tért haza, az élettársa pedig rendkívül feldúlt állapotban számolt be neki arról, hogy édesanyja nem gondoskodott a gyermekről, leittasodott, a kisfiút a tűző napon hagyta és azt sem tudta megmondani, hogy adott-e enni és inni a gyereknek. A vádlott feldúltan berohant a szobába, ahol az édesanyját az ágyon fekve találta, a közelében boros üveggel és nyugtatókkal. Előbb megpróbálta felrázni, majd látva, hogy a sértett lényegében önkívületi állapotban van, többször megütötte az arcán és a mellkasán, végül kirángatta az ágyból és a lakás teraszára vonszolta, ahol még kétszer arcon ütötte.

A sértett – aki a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett – végül a szomszédaihoz menekült.

Az ügyészség körültekintően vizsgálta a sértett cselekményét is, azonban vele szemben nem volt megállapítható a kiskorú veszélyeztetése bűntettének gyanúja.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolja, és vádiratában vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

 

Hozzászólások lezárva.