A Fejér Megyei Főügyészség minősített szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a kiskorú edzőjeként a sértett védekezésre képtelen állapotát szexuális cselekményre használta fel, arról fényképfelvételeket készített.

A vádirat szerint a terhelt 2019. július 16-án, az esti edzés után felajánlotta a sértettnek, hogy aludjon nála, ahol majd beszélgetnek a sportolói karrierjéről. A vádlott házában a férfi rábeszélésére a kiskorú szeszes italt fogyasztott, amelytől ittas állapotba került. A vádlott a sértett kérését, amely szerint külön szobában szeretett volna aludni, elutasította, így az éjszakát egy szobában töltötték.

A vádlott a sértett alvó, védekezésre képtelen állapotát szexuális cselekményre használta fel, arról mobiltelefonjával fényképeket készített. A kiskorú ezt észlelte és a terheltre kiáltott, követelte, hogy törölje a fotókat, majd távozott a vádlottól.

A főügyészség vádiratában a terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint foglalkozástól eltiltást indítványozott.

Hozzászólások lezárva.