A Fejér Megyei Főügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, védekezésre képtelen személy sérelmére csoportosan elkövetett kifosztás bűntette, valamint csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat három – köztük két fiatalkorú – férfival szemben, akik 2016. november 7-én, Móron egy helyi idős férfit otthonában olyan módon bántalmaztak, hogy a sérüléseibe belehalt.

A vádlott és két fiatalkorú társa azért ment be a 84 éves sértett házába, hogy onnan szeszes italt, illetve más értékkel bíró dolgot tulajdonítsanak el. A vádlottak a nyitott garázsban álló személygépkocsit megpróbálták elindítani, amikor cselekményükre a sértett felfigyelt és a garázshoz ment. A vádlottak elrejtőztek, majd a rájuk találó idős férfit a fején és a felsőtestén addig rugdosták, amíg ellenállás kifejtésére már nem volt képes. Ezt követően a vádlottak a földön fekvő sértettet magára hagyva a házba mentek, ahol a 84 éves, mozgásában korlátozott házastársától eltulajdonítottak két üveg pálinkát és ezer forintot meg nem haladó készpénzt, majd a helyszínről eltávoztak.

Az idős férfi a szakszerű kórházi ellátás ellenére elhunyt.

Az ügyészség a felnőtt korú vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását, a két fiatalkorú vádlottal szemben pedig végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a bíróság mindhárom vádlott előzetes letartóztatását tartsa fenn az ügydöntő határozat kihirdetéséig.

Hozzászólások lezárva.