A Szarvasi Járási Ügyészség kisebb értékre társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a négy férfival szemben, akiket nyáron Szarvason egy tölgyerdőben értek tetten miközben szarvasgombát loptak.

A vádirati tényállás szerint a gönci és a három jászkiséri férfi egymással részben rokoni, részben baráti kapcsolatban álltak. Előzetes megállapodásuknak megfelelően 2016. július 17. napján azzal a szándékkal indultak el egyikük autójával a Jász-Nagykun-Szolnok megyében fekvő Jászkisérről kapákkal és gereblyékkel „felfegyverkezve”, hogy Békés megyében szarvasgombát gyűjtsenek úgy, hogy egyébként gyűjtési engedéllyel, illetőleg gyűjtési tanúsítvánnyal nem rendelkeztek. A vádlottak Szarvas Város Önkormányzatának tulajdonában lévő egyik tölgyerdőből fenti napon kb. 2 kg súlyú, 80.000.-Ft értékű szarvasgombát kapáltak ki. Tevékenységüket a terület bérlője észlelte és értesítette a rendőröket, akik a helyszínen érték tetten az elkövetőket.

A járási ügyészség mind a négy vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróság előtt folytatódik.

G y u l a, 2016. év szeptember hó 20. napján.

Dr. Veress Gabriella

címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész

főügyész

Fotó 03 Fotó 02 Fotó 05 Fotó 04 n3136786_0

A Békés Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Hozzászólások lezárva.