A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett annak a férfinak az előzetes letartóztatására, aki vascsővel vert halálra egy magatehetetlen, idős asszonyt a Pest megyei Zsámbokon.

A bűnügy sértettje, egy 88 éves asszony Zsámbokon élt. A néni rendszeres ápolásra szorult. A szomszédban lakó családja gondozta, ám éjszaka egyedül volt a házában.

A bűnügy gyanúsítottjai, két férfi vendégmunkásként laktak Zsámbokon egy családi házban. 2017.október 14-én az esti órákban az egyik férfi a szállásukon pálinkát, bort, sört, és kábító hatású anyagot fogyasztott. Október 15-re virradóra a gyanúsított elindult a faluba, és az ablakon keresztül bemászott a néni házába. Az ágyban fekvő asszonyt egy vascsővel olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sértett életét vesztette.

A kora reggeli órákban a férfi elmondta a munkatársainak, így a bűnügy másik gyanúsítottjának, egy fiatal férfinak, hogy megölt egy nőt. Ezt hallva a fiatalember a társa szennyezett ruháját és cipőjét a kályhába tette, hogy elégesse, de nem volt nála tűzgyújtó eszköz, ezért a ruházatot nem tudta megsemmisíteni.

A nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfi esetében tartani lehet attól, hogy szabadon hagyva megszökne. Fennáll továbbá annak a veszélye, hogy ő és az emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás bűntettével gyanúsított társa újabb bűncselekményt követnének el.

A Pest Megyei Főügyészség ezért indítványozta mindkét gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését.

Hozzászólások lezárva.