A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot hat férfi ellen, akik egy Somogy megyei faluban nekiestek egyikük volt élettársa testvérének.

A vád szerint a sértett férfi 2019 júniusában látogatóban volt lánytestvérénél a faluban, aki arról panaszkodott neki, hogy korábbi élettársa folyamatosan zaklatta, sőt bántalmazta is. A sértett ezen felháborodott és testvére gyermekével üzent a közelben lakó vádlottnak, hogy vele verekedjen.

A volt élettárs az üzenetet komolyan vette és kis idő elteltével, kezében vasvillával, családja férfi tagjaival – akik közül többen büntetett előéletűek – megjelent volt élettársa háza előtt, majd az utcáról hangosan szidalmazta a sértettet.

A férfi kiment az utcára, ahol először a volt élettárs fejbe ütötte a vasvilla nyelével úgy, hogy a nyél eltörött. Ezután a vádlott a törött nyelű vasvillával tovább ütlegelte a sértettet, amelybe társai is bekapcsolódtak. A férfit mind a hatan ököllel ütötték test szerte, majd a földre került sértettet megrugdosták.

A bántalmazást az utcán többen végig nézték, amit a verekedők az időközben értesített járőrök és mentők kiérkezésekor hagytak csak abba.

Az ügyészség valamennyi vádlott vonatkozásában szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy két vádlott esetében a börtönbüntetés végrehajtását függessze fel a bíróság.

Hozzászólások lezárva.