A Kecskeméti Járási Ügyészség tizennégy rendbeli lopás miatt vádat emelt egy harminckilenc éves, többszörösen büntetett előéletű férfivel szemben, aki többnyire kecskeméti élelmiszerboltokból márkás szeszesitalokat lopott.

A vád szerint a kecskeméti férfinak munkája és rendszeres jövedelme nem volt, ezért elhatározta, hogy lopásokból tartja fenn magát. Élelmiszer-áruházláncok kecskeméti üzleteiből a ruhájába rejtve főként márkás italokat, égetett szeszt, olykor rúd szalámit vagy mosókapszulát vitt el. A lopott alkoholt az üzlet közelében felbontotta és megitta. Előfordult, hogy hajléktalan ismerőse mobiltelefonját telefonálás ürügyével elkérte, vissza azonban már nem adta, hanem egy üveg borért eladta.

A férfi 2018 májusától augusztusi elfogásáig nemcsak boltokból, hanem belvárosi raktárból, társasházak alagsori tárolóiból, fodrászüzletből és utcai kerékpártárolókból is lopott mindent, ami mozdítható volt. 2018. augusztus 4-én hajnalban nem riadt vissza attól sem, hogy egy belvárosi lakóingatlan udvarába beugorjon, ott az ablakot betörte és a szúnyoghálót levágta, majd a lakóházba is bement. Egy ott talált dobozba vázát, teáskannát, fóliát pakolt mintegy 10 ezer forint értékben, ezután az összeszedett holmikkal távozott. Nem jutott azonban messzire, mert szemtanúk értesítették a járőröket, akik a vádlottat a közelben elfogták és a lopott holmikat a sértettnek visszaadták.

A többszörösen büntetett előéletű, jelenleg más ügyben kiszabott jogerős börtönbüntetését töltő férfit az ügyészség tizennégy rendbeli üzletszerűen, részben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolja, ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Mivel a férfi a bűncselekményeket felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el, ezért ezen korábbi büntetése utólagos végrehajtását is indítványozza az ügyészség. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.