A Veszprém Megyei Főügyészség emberrablás súlyosabban minősülő esete miatt emelt vádat egy család öt tagjával szemben, akik 2017 szeptemberében a náluk alkalmi munkát végző sértettet azzal gyanúsították, hogy pénzt lopott tőlük, majd amikor a férfi ezt tagadta, többen bántalmazták, a szabadon bocsátását pedig a pénz visszaadásától tették függővé.

A vádirat szerint a Veszprémhez közeli faluban élő házaspár gépkocsijából eltűnt 1.800 euró, melynek eltulajdonításával a két vádlott a náluk már évek óta alkalmi munkákat végző, és az autójukat előző nap kitakarító sértettet gyanúsította. Gyanújukat a szomszédos településen lakó fiukkal és annak feleségével is megosztották, akiknél a sértett aznap dolgozott.

Annak érdekében, hogy a történtek végére járjanak, a családból két fiatalabb nő, a házaspár menye és lánya a sértett övtáskájából megszerezték a lakásának kulcsait, és a tudta nélkül átkutatták a házát, azonban a keresett pénznek nem akadtak a nyomára. Miután ezt a családfővel közölték, a férfi elhatározta, hogy megveri a sértettet, ha az a pénzt nem adja vissza.

A pénz visszaszerzése érdekében a fiatalabb férfi valótlanul azt állította a sértettnek, hogy az apja házánál kell munkát végezni, ezért kocsival odaviszik. Mindannyian a szülői házhoz mentek, ahol a bejárati ajtót bezárva a sértettet az emeletre hívták, ott leültették, majd kérdőre vonták a pénz eltűnése miatt. A sértett tagadta a család gyanúsításait, mire a két férfi bántalmazni kezdte, ütlegelte, majd a fiatalabb még a padlón fekve is rugdalta.

A két férfi a sértett szabadon bocsátását a pénz visszaadásától tette függővé, míg a bántalmazásnál jelenlévő nők maguk is fenyegetőztek, illetve egyikük fakanállal ütötte a sértettet. A sértett az ütlegelés és rúgások következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, mely miatt három bántalmazójának súlyos testi sértés bűntette miatt is felelnie kell.

Hozzászólások lezárva.