Főoldal » Hírek » Részegen nyúlta le az ismerőse autóját – fotóval – a Somogy Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Fonyó­di Járá­si Ügyész­ség jármű önké­nyes elvé­te­lé­nek bűn­tet­te és ittas álla­pot­ban elkö­ve­tett jár­mű­ve­ze­tés vét­sé­ge miatt gyor­sí­tott eljá­rás­ban állí­tot­ta bíró­ság elé azt a fér­fit, akit végül csak egy par­ko­ló autó tudott megállítani.

A vád sze­rint a férfi 2024 janu­ár­já­ban külön­bö­ző ven­dég­lá­tó­he­lye­ken nagyobb mennyi­sé­gű alko­holt fogyasz­tott, majd Fonyó­don – kihasz­nál­va azt, hogy a másik férfi éppen a jármű mel­lett dohány­zott – beült az egyik isme­rő­se autó­já­ba, melyet a benne lévő slussz­kulccsal el is indí­tott. Ekkor a sér­tett ugyan­csak beszállt az autó­já­ba, az indí­tó­kul­csot azon­ban nem tudta vissza­sze­rez­ni a fér­fi­tól, így elin­dul­tak a jár­mű­vel. A férfi Fonyód bel­te­rü­le­tén ittas álla­pot­ban köz­le­ke­dett úgy, hogy érvé­nyes veze­tői enge­déllyel sem ren­del­ke­zett. Bár a gép­jár­mű tulaj­do­no­sa útköz­ben több­ször meg­ál­lás­ra szó­lí­tot­ta fel a fér­fit, ő ezt figyel­men kívül hagy­va tovább­haj­tott egé­szen addig, amíg végül egy par­ko­ló autó­nak ütköztek.

A kiér­ke­ző jár­őrök a férfi ittas­sá­gát ész­lel­ve min­ta­vé­tel cél­já­ból a Sió­fo­ki Kór­ház­ba előállították.

A Fonyó­di Járás­bí­ró­ság a 2024. már­ci­us 19-én meg­tar­tott tár­gya­lá­son a vád­dal egye­ző­en bűnös­nek mond­ta ki a vád­lot­tat, akit hal­ma­za­ti bün­te­té­sül egy év, vég­re­haj­tá­sá­ban két évi pró­ba­idő­re fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tés­re ítélt, egy­út­tal egy év hat hónap­ra el is til­tott a járművezetéstől.

A képet a férfi által enge­dély nél­kül veze­tett és meg­ron­gált autó­ról a nyo­mo­zó ható­ság készí­tet­te az ütkö­zés helyszínén.

Az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, akit végül csak egy parkoló autó tudott megállítani.