Főoldal » Hírek » Prostituáltként dolgoztattak fiatal lányokat Budapesten - rendőrségi videóval - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Fővá­ro­si Főügyész­ség vádat emelt egy 29 éves fér­fi­val és 26 éves élet­tár­sá­val szem­ben. A pár egy éven keresz­tül dol­goz­ta­tott pros­ti­tu­ált­ként egy fia­tal lányt, aki­nek a szol­gál­ta­tá­sa­it inter­ne­tes olda­lon hir­det­ték, a mun­ká­hoz pedig bel­vá­ro­si bérelt laká­so­kat biz­to­sí­tot­tak. A férfi később több lányt fut­ta­tott egy­szer­re, akik­től a meg­ke­re­sett pénzt tel­jes egé­szé­ben elvette.

A vád­irat sze­rint a egyik sér­tett koráb­ban kül­föl­dön dol­go­zott pros­ti­tu­ált­ként, majd 2017-ben haza­tért. A sér­tett a csa­lád­já­val rossz viszonyt ápolt és a lak­ha­tá­sa is meg­ol­dat­lan volt, ezért - mivel tudott arról, hogy lányok „fut­ta­tá­sá­ból” élnek - meg­ke­res­te a vád­lot­ta­kat azzal, hogy Buda­pes­ten sze­ret­né foly­tat­ni a szexmunkát.

Az első sze­mé­lyes talál­ko­zó alkal­má­val a nő a sér­tet­tet egy XIII. kerü­le­ti lakás­ba vitte, ahol ero­ti­kus tar­tal­mú fény­ké­pe­ket készí­tett róla, majd azo­kat fel­töl­töt­te egy inter­ne­tes hir­de­té­si oldal­ra. Ezután meg­ha­tá­roz­ta, hogy a sér­tett­nek a sze­xu­á­lis szol­gál­ta­tá­so­kért milyen össze­ge­ket kell kér­nie az ügy­fe­lek­től, és közöl­te vele, hogy a bevé­tel felét át kell adnia nekik. A sér­tett ezt köve­tő­en, egy éven keresz­tül, a vád­lot­tak folya­ma­tos fel­ügye­le­te és irá­nyí­tá­sa alatt dol­go­zott, egye­dül seho­va nem mehe­tett és egye­dül a lakás­ban sem tar­tóz­kod­ha­tott. A fia­tal nőnek folya­ma­to­san, a nap 24 órá­já­ban ren­del­ke­zés­re kel­lett áll­nia, és az elkö­ve­tők által bérelt bel­vá­ro­si laká­sok­ban kel­lett fogad­nia az ügyfeleket.

Egy év után a sér­tett meg­szö­kött, 2019-ben azon­ban mégis vissza­ment a fér­fi­hoz, aki ekkor már - mivel élet­tár­sa idő­köz­ben váran­dós lett - egye­dül fel­ügyel­te és irá­nyí­tot­ta a lányok pros­ti­tú­ci­ós tevé­keny­sé­gét. Ebben az idő­ben leg­alább 3 lány dol­go­zott a fér­fi­nak, aki a bevé­te­lü­ket tel­jes egé­szé­ben elvet­te.  A vád­lott rend­sze­re­sen bán­tal­maz­ta a lányo­kat, egyi­kü­ket pedig több­ször kábí­tó hatá­sú anyag hasz­ná­la­tá­ra is kény­sze­rí­tet­te annak érde­ké­ben, hogy a nő együtt­mű­kö­dő legyen, és akár egész éjsza­ka tud­jon dolgozni.

A Fővá­ro­si Főügyész­ség az élet­tár­sa­kat kizsák­má­nyo­lás cél­já­ból - a férfi ese­té­ben erő­szak­kal és fenye­ge­tés­sel, több ember sérel­mé­re - elkö­ve­tett ember­ke­res­ke­de­lem bűn­tet­té­vel vádol­ja, és velük szem­ben fegy­ház­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra tett indít­ványt a vádiratban.

A Buda­pes­ti Rendőr-főkapitányság elfo­gás­ról kiadott koráb­bi köz­le­mé­nye, vide­ó­val, az aláb­bi lin­ken elérhető:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/ingyen-dolgoztattak-lanyokat