Főoldal » Hírek » Különösen kegyetlen módon végzett ismerősével – fotókkal - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Fővá­ro­si Főügyész­ség vádat emelt és élet­fogy­tig tartó fegy­ház­bün­te­tést indít­vá­nyo­zott egy 36 éves fér­fi­val szem­ben, aki 2021-ben egy cse­pe­li park­ban isme­rő­sé­re támadt és kegyet­len bán­tal­ma­zás­sal kiol­tot­ta az életét.

A vád­irat sze­rint a vád­lot­tak, egy 36 és egy 48 éves férfi haj­lék­ta­lan élet­mó­dot foly­tat­tak a XXI. kerü­let­ben. 2021. októ­ber 28-án az éjsza­kát a Gör­gey Artúr téren lévő park­ban töl­töt­ték a sér­tett, egy szin­tén haj­lék­ta­lan fér­fi­is­me­rő­sük tár­sa­sá­gá­ban, aki aznap jött ki a kór­ház­ból és segít­sé­get kért, vala­mint nem akart egye­dül lenni.

Késő éjsza­ka a 36 éves férfi fel­éb­redt és indu­lat­ba jött, mert azt látta, hogy a sér­tett az akkor még alvó 48 éves férfi zse­bé­be nyúlt. Ezt látva a dühös férfi test­szer­te kitar­tó­an és jelen­tős szen­ve­dést okoz­va bán­tal­maz­ni kezd­te a kór­há­zi keze­lés után véde­ke­zés­re kép­te­len sér­tet­tet. A férfi a verést egy kis időre ugyan abba­hagy­ta, ami­kor ész­lel­te, hogy egy járó­ke­lő – aki rövid­del ezután érte­sí­tet­te a rend­őr­sé­get – meg­lát­ta, később azon­ban foly­tat­ta, majd elment a hely­szín­ről. Társa az egé­szet végig­néz­te, érdem­ben nem avat­ko­zott be, még csak segít­sé­get sem pró­bált hívni.

A sér­tett a bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben éle­tét vesz­tet­te, a kiér­ke­ző men­tők sem ment­het­ték már meg.

A Fővá­ro­si Főügyész­ség a 36 éves fér­fit külö­nös kegyet­len­ség­gel, véde­ke­zés­re kép­te­len sze­mély sérel­mé­re elkö­ve­tett ember­ölés bűn­tet­té­vel vádol­ja, és vele szem­ben élet­fogy­tig tartó fegy­ház­bün­te­tést indít­vá­nyo­zott a vád­irat­ban. Társa ellen a főügyész­ség segít­ség­nyúj­tás – halált okozó – elmu­lasz­tá­sa miatt emelt vádat és azt indít­vá­nyoz­za, hogy a bíró­ság ítél­je börtönbüntetésre.

A fotók a hely­szí­nen készültek.

A Buda­pes­ti Rendőr-főkapitányság – a hely­szí­ne­lés­ről fény­ké­pe­ket is tar­tal­ma­zó – köz­le­mé­nye itt tekint­he­tő meg:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/halalra-vertek-egy-ferfit-csepelen-a-rendorok-fel#3