Főoldal » Hírek » Másodfokon folytatódik az apósát fagyálló folyadékkal megmérgező férfi ügye - a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség az apó­sát fagy­ál­ló folya­dék­kal meg­mér­ge­ző férfi ügyé­ben az elkö­ve­tő bün­te­té­sé­nek súlyo­sí­tá­sát indítványozta.

Az ügy­ben a Békés Vár­me­gyei Főügyész­ség emelt vádat.

A Gyu­lai Tör­vény­szék íté­le­te sze­rint a férfi nem tudta elvi­sel­ni apósa ita­lo­zó élet­mód­ját, ezért elha­tá­roz­ta, hogy meg­mér­ge­zi. A férfi 2021. janu­ár­já­ban a gyom­ir­tó folya­dé­kot pálin­ká­val kever­te össze, majd a mér­ge­ző ele­gyet elhe­lyez­te az apósa pos­ta­lá­dá­já­ban aján­dék­pa­pír­ba cso­ma­gol­va, mint­ha azt egy isme­rő­sé­től kapta volna. A későb­bi áldo­zat elfo­gyasz­tot­ta az italt, azon­ban az ala­csony mérgezőanyag-koncentráció miatt attól mér­ge­zést nem szenvedett.

A férfi nem tágí­tott a ter­vé­től, és 2021. szep­tem­be­ré­ben ismét meg­pró­bál­ko­zott apósa meg­ölé­sé­vel. Ezút­tal fagy­ál­ló folya­dé­kot öntött tisz­tán egy üveg­be annak érde­ké­ben, hogy biz­tos­ra men­jen. A mér­ge­ző ele­gyet ekkor is egy isme­rős­től kapott aján­dék­nak álcáz­ta, elvit­te az apó­sá­hoz, és annak kéré­sé­re azt a hűtő­ben elhe­lyez­te. Az áldo­zat bele­ivott a folya­dék­ba, amely­től már az éjsza­ka folya­mán rosszul lett, majd a kór­ház­ba szál­lí­tá­sát köve­tő­en a meg­fe­le­lő orvo­si ellá­tás elle­né­re az éle­tét vesztette.

A Gyu­lai Tör­vény­szék az elkö­ve­tőt előre kiter­vel­ten elkö­ve­tett ember­ölés bűn­tet­té­ben mond­ta ki bűnös­nek, és ezért 13 év fegy­ház­bün­te­tés­re és 10 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítélte.

Az íté­let ellen az ügyész­ség súlyo­sí­tá­sért, a férfi és a védő­je eny­hí­té­sért fellebbezett.

A Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség az ügyész­ség fel­leb­be­zé­sét fenn­tar­tot­ta, vagy­is az elkö­ve­tő bün­te­té­sé­nek súlyo­sí­tá­sát indítványozta.

A letar­tóz­ta­tás­ban lévő férfi ügyé­ben másod­fo­kon a Sze­ge­di Íté­lő­táb­la dönt.