Főoldal » Hírek » Kést hajított élettársának a főzésre kényszerült férfi - a Veszprém Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

Élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tet­te miatt emelt vádat a Veszp­rém Vár­me­gyei Főügyész­ség azzal a 37 éves pápai fér­fi­val szem­ben, aki 2022 máju­sá­ban vesze­ke­dé­sük köz­ben kést hají­tott az élet­tár­sa felé és azzal megsebesítette.

A vád­irat sze­rint az elkö­ve­tő az élet­tár­sá­val és két kis­ko­rú gyer­me­kük­kel élt együtt a pápai lakás­ban. 2022. május 25-én, dél­után, egy isme­rő­sük­kel együtt mind­annyi­an ott­hon tar­tóz­kod­tak. A gye­re­kek a háló­szo­bá­ban tele­ví­zi­ót néz­tek, édes­any­juk a fel­ügye­le­tük miatt a szoba és a kony­ha között köz­le­ke­dett, míg ven­dé­gük a kony­há­ban fog­lalt helyet. A vád­lott a kony­há­ban tar­tóz­ko­dott, ahol egy 14 cen­ti­mé­ter pen­ge­hosszú­sá­gú kés­sel hagy­mát tisztított.

A férfi a hagy­ma­tisz­tí­tás köz­ben ide­ges lett, hogy munka után neki kel­lett ételt készí­te­nie, vesze­ked­ni kez­dett az élet­tár­sá­val, majd mér­gé­ben a kony­ha­pult­tól elfor­dul­va köze­pes erő­vel a párja felé hají­tot­ta a kést, amely az asszony hátá­nak bal olda­lát érte és élet­ve­szé­lyes sérü­lést okozott.

A vád­lott ekkor a sér­tet­tet egy szék­re ültet­te és azon­nal beje­len­tést tett a segély­hí­vón, azon­ban tet­té­nek követ­kez­mé­nye­i­től meg­ijed­ve, valót­la­nul azt állí­tot­ta, hogy a nő elesett és úgy szúr­ta meg magát.

Az ügyész­ség a vád­ira­tá­ban a bün­te­tett elő­éle­tű elkö­ve­tő­vel szem­ben bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sát és a köz­ügyek gya­kor­lá­sá­tól tör­té­nő eltil­tá­sát indít­vá­nyoz­ta azzal, hogy a vád­lott a tör­vény ren­del­ke­zé­se foly­tán nem bocsát­ha­tó fel­té­te­les szabadságra.