Főoldal » Hírek » Ügyészi fellebbezés alapján szabadságvesztés – fotóval – a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

Garáz­da­ság bűn­tet­te és súlyos testi sér­tés bűn­tet­te miatt a Tata­bá­nyai Járá­si Ügyész­ség ered­mé­nyes fel­leb­be­zé­se alap­ján ítél­te sza­bad­ság­vesz­tés­re a másod­fo­kú bíró­ság a három elkövetőt.

A vád­irat­tal egye­ző íté­le­ti tény­ál­lás sze­rint két férfi nehez­mé­nyez­te, hogy egy har­ma­dik férfi az egyik elkö­ve­tő uno­ka­hú­gá­nak udva­rol. A  két férfi 2020. júni­us 26-án meg­je­lent az udvar­ló férfi csa­lád­já­nak vér­tes­sző­lő­si ingat­la­na udva­rán, ahol egy nő és az udvar­ló férfi volt, őket szi­dal­maz­ták és táma­dó­lag lép­tek fel. A nő sikí­tá­sá­ra a ház­ból kijött egy férfi, és a nála lévő szék­kel kiszo­rí­tot­ta a két elkö­ve­tőt az udvarról.

A két férfi elsza­ladt, egyi­kük ásó­val, a másik vas­cső­vel a kezé­ben tért vissza, azo­kat ütés­re emel­ték. Az ásót és vas­csö­vet a kezük­ből két másik férfi kivet­te, ebből vere­ke­dés ala­kult ki. Ekkor jelent meg a hely­szí­nen a har­ma­dik elkö­ve­tő, aki szó nél­kül ütni kezd­te az ingat­lan egyik lakó­ját, aki emi­att meg­szé­dült, elesett, ami­kor őt a koráb­ban ásót raga­dó férfi fejbe rúgta.

A vere­ke­dés­nek az vetett végett, hogy a meg­tá­ma­dott csa­lád védel­mé­ben két továb­bi férfi jelent meg az udva­ron. A meg­szé­dült és elesett fér­fi­nak orr­csont­ja törött. 

Az ügyész­ség vád­ira­ta alap­ján a Tata­bá­nyai Járás­bí­ró­ság a két fér­fit 90-90 nap elzá­rás­ra, a har­ma­di­kat 80 nap elzá­rás­ra, vala­mint mind­há­rom fér­fit egy­aránt 100.000 forint pénz­bün­te­tés­re ítélt.

A járá­si ügyész­ség mind­há­rom elkö­ve­tő­vel szem­ben súlyo­sí­tá­sért, azaz vég­re­haj­tan­dó sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­tés és köz­ügyek­től eltil­tás­ra íté­lés érde­ké­ben jelen­tett be fellebbezést.

A Tata­bá­nyai Tör­vény­szék az ügyé­szi fel­leb­be­zés alap­ján mind­há­rom elkö­ve­tő­vel szem­ben súlyo­sí­tot­ta az íté­le­tet. Az egyik elkö­ve­tőt 10 hónap bör­tön­bün­te­tés­re és 1 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra, a máso­dik elkö­ve­tőt 8 hónap bör­tön­bün­te­tés­re és 1 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra, a har­ma­dik elkö­ve­tőt 1 év 2 hó bör­tön­bün­te­tés­re és 2 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítélte.

A fotót a nyo­mo­zó ható­ság szem­lén készí­tet­te, azo­kon az elkö­ve­tés egyik esz­kö­ze, az ásó látható.

Az elkövetés egyik eszköze, az ásó.