Főoldal » Hírek » Győri Fellebbviteli Főügyészség » Ismét kábítószer-kereskedők buktak le – a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Győri Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség a kábítószer-kereskedő férfi és nő bün­te­té­sé­nek a súlyo­sí­tá­sát indítványozta.

A tény­ál­lás sze­rint a szlo­vák állam­pol­gár­sá­gú férfi 2020 októ­be­ré­től 2021 júni­u­sá­ig rend­sze­re­sen érté­ke­sí­tett kábí­tó­szert a Moson­ma­gyar­óvá­ron élő nőnek, aki azt a szé­les vevő­kö­ré­nek adta el. Ezen túl­me­nő­en a nyo­mo­zó ható­ság mind­ket­tő­jük­től külön­bö­ző faj­tá­jú, jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szert fog­lalt le. Az érté­ke­sí­tett és a lefog­lalt kábí­tó­szer ható­anya­ga a férfi és a nő ese­té­ben is húsz­szo­ro­san meg­ha­lad­ta azt a mennyi­sé­get, ami fölött leg­sú­lyo­sab­ban minő­sül ez a cselekmény.

A Győri Tör­vény­szék a fér­fit kábítószer-kereskedelem bűn­tet­te miatt 6 év bör­tön­bün­te­tés­re, 6 év Magyar­or­szág terü­le­té­ről kiuta­sí­tás­ra, a nőt szin­tén kábítószer-kereskedelem bűn­tet­te miatt 5 év 6 hónap bör­tön­bün­te­tés­re, 6 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítél­te. A kábí­tó­szer érté­ke­sí­té­sé­vel össze­füg­gő vagyon­ra a fér­fi­val szem­ben 8,5 mil­lió, a nővel szem­ben 10,5 mil­lió forint ere­jé­ig vagyon­el­kob­zást ren­delt el.

Az íté­let ellen az ügyész mind­két vád­lott vonat­ko­zá­sá­ban a bün­te­tés súlyo­sí­tá­sa érde­ké­ben fel­leb­be­zést jelen­tett be.

Az ilyen típu­sú bűn­cse­lek­mé­nyek gya­ko­ri­ak, komoly veszélyt jelen­te­nek a tár­sa­da­lom tag­ja­i­ra nézve, az érté­ke­sí­tett kábí­tó­szer mennyi­sé­ge rend­kí­vül nagy. A Győri Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség állás­pont­ja sze­rint ezért sok­kal súlyo­sabb bün­te­tés kisza­bá­sa szükséges.

Az ügy­ben másod­fo­kon a Győri Íté­lő­táb­la fog dönteni.