Főoldal » Hírek » Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség » Hol késsel, hol ököllel esett neki az sértetteknek – videóval - a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Csongrád-Csanád Vár­me­gyei Főügyész­ség vádat emelt azzal a hód­me­ző­vá­sár­he­lyi fér­fi­val szem­ben, aki tavaly ősszel, egy hónap lefor­gá­sa alatt, sorra követ­te az erő­sza­kos bűn­cse­lek­mé­nye­ket, ráadá­sul volt, hogy csa­lád­tag­jai is segí­tet­tek neki ebben.

A vád­irat sze­rint a vád­lott 2022. szep­tem­ber 30-án, éjfél előtt meg­je­lent egy isme­rő­se házá­nál. Miu­tán a sér­tet­tet rávet­te arra, hogy ajtót nyis­son, bement az udva­rá­ba, ahol szó­vál­tás­ba keve­red­tek. A vád­lott fel­ide­ge­sí­tet­te magát, és kabát­ját levet­ve, egy kés­sel a kezé­ben meg­fe­nye­get­te a fér­fit, hogy le fogja szúr­ni. Ezt a fenye­ge­té­sét távoz­tá­ban, az utcán be is vál­tot­ta. A nagy erejű szú­rás követ­kez­té­ben a sér­tett éle­tét csak a bará­tai által kihí­vott, gyors és szak­sze­rű orvo­si ellá­tás men­tet­te meg.

Az ese­tet köve­tő pár nap­pal a sér­tett két barát­ja talál­ko­zót szer­ve­zett le a vád­lot­tal, hogy meg­tu­da­kol­ják tőle a táma­dás okát. Erre Hód­me­ző­vá­sár­hely bel­vá­ro­sá­ban, egy ját­szó­tér köze­lé­ben került sor. Az eleve fel­dúl­tan érke­ző vád­lott a vele szem­ben zseb­re tett kéz­zel álló egyik fér­fi­re egy gumi­bel­ső­be cso­ma­golt bal­ta­nyél­lel súj­tott le, majd a másik sér­tet­tet nagy erő­vel, ököl­lel állon ütöt­te. Az eset­kor a vád­lott édes­any­ja és nagy­báty­ja is jelen vol­tak és a vád­lott elől mene­kü­lő sér­tet­te­ket vissza­tart­va a bán­tal­ma­zá­suk­ban ők is részt vettek.

A vád­ira­tá­ban a főügyész­ség a vád­lott ter­hé­re rótta azt is, hogy már 2022. szep­tem­ber 21-én, egy megye­be­li kis­te­le­pü­lés műve­lő­dé­si házá­ban tar­tott zenés ren­dez­vé­nyen is vitá­ba keve­re­dett és zseb­kés­sel fenye­get­te az ott szó­ra­ko­zó­kat. Erő­sza­kos cse­lek­mé­nyé­nek akkor a rend­őrök vetet­tek véget. Továb­bá őt a főügyész­ség azzal is ter­he­li, hogy 2022. októ­be­ré­ben, egy szál ciga­ret­ta és annak ára miatt egy fiút nya­kon raga­dott, majd úgy meg­ütött, hogy az a föld­re esett.

A főügyész­ség a vád­lot­tat ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­té­vel, élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísé­re­té­vel továb­bá három rend­be­li garáz­da­ság­gal vádolja.

A vád­eme­lés­kor letar­tóz­ta­tás­ban lévő elkö­ve­tő vala­mint tár­sai bűnös­sé­gé­nek kér­dé­sé­ben a Sze­ge­di Tör­vény­szék fog dönteni.

A Hód­me­ző­vá­sár­hely bel­vá­ro­sá­ban zaj­lott ese­mé­nye­ket tér­fi­gye­lő kame­ra rögzítette.