Főoldal » Hírek » Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség » Szexuálisan bántalmazott egy kisfiút egy férfi – a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Fővá­ro­si Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség a kisza­bott 8 év fegy­ház­bün­te­tés súlyo­sí­tá­sát indít­vá­nyoz­ta azzal a fér­fi­val szem­ben, aki sze­xu­á­li­san bán­tal­ma­zott egy kisfiút. 

Az íté­le­ti tény­ál­lás lénye­ge sze­rint a férfi 2022. május 2-án, egy  Zug­ló­ba köz­le­ke­dő tro­lin fel­fi­gyelt a 11 éves fiú­gyer­mek­re, majd leszáll­va követ­te. Egy fél­re­e­ső helyen mögé érve a sér­tett mind­két kar­ját meg­ra­gad­ta és hátra húzta, egy feke­te szö­vet­tel a sze­mét elta­kar­ta, fel­szó­lí­tot­ta, hogy enge­del­mes­ked­jen, majd sze­xu­á­li­san bán­tal­maz­ta. Ezután a sér­tet­tet a hely­szín­ről elengedte.

A Fővá­ro­si Tör­vény­szék a vissza­eső fér­fit 12. élet­évét be nem töl­tött sze­mély sérel­mé­re erő­szak­kal és fenye­ge­tés­sel elkö­ve­tett sze­xu­á­lis erő­szak bűn­tet­te miatt 8 évi fegy­ház­bün­te­tés­re, 8 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítél­te, vala­mint vég­le­ges hatállyal eltil­tot­ta min­den olyan fog­lal­ko­zás gya­kor­lá­sá­tól, vagy egyéb tevé­keny­ség­től, amely­nek kere­té­ben 18. élet­évét be nem töl­tött sze­mély neve­lé­sét, fel­ügye­le­tét, gon­do­zá­sát, gyógy­ke­ze­lé­sét végez­né, illet­ve ilyen sze­méllyel egyéb hatal­mi, vagy befo­lyá­si viszony­ban állna. Az első­fo­kú bíró­ság az elkö­ve­tőt kizár­ta a fel­té­te­les sza­bad­ság­ra bocsá­tás lehetőségéből.

Az íté­let ellen az ügyész súlyo­sabb tar­ta­mú sza­bad­ság­vesz­tés és mel­lék­bün­te­tés kisza­bá­sá­ért, míg a vád­lott és védő­je fel­men­té­sért fellebbezett.

A Fővá­ro­si Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség az ügyé­szi fel­leb­be­zést fenn­tart­va kez­de­mé­nyez­te a Fővá­ro­si Íté­lő­táb­lá­nál az elkö­ve­tő bün­te­té­sé­nek felemelését.

A férfi letar­tóz­ta­tás­ban várja a másod­fo­kú eljá­rás befejezését.