Főoldal » Hírek » Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség » A kábítószer-kereskedő pár a dílerükkel együtt áll bíróság elé – a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kecs­ke­mé­ti Járá­si Ügyész­ség kábítószer-kereskedelem bűn­tet­te és új pszi­cho­ak­tív anyag­gal vissza­élés bűn­tet­te miatt vádat emelt egy pár­ral szem­ben, akik több mint egy éven át keres­ked­tek „kris­tály” fan­tá­zia­ne­vű tudat­mó­do­sí­tó szer­rel. A pár mel­lett a részük­re kábí­tó­szert biz­to­sí­tó férfi is a vád­lot­tak pad­já­ra kerül.

A vád­irat sze­rint a lajos­mi­zsei férfi és párja 2021 júli­u­sa és 2022 októ­be­re között előbb Lajos­mi­zsén, majd Tábor­fal­ván éltek élet­tár­si kap­cso­lat­ban. Ebben az idő­szak­ban „kris­tály” fan­tá­zia­ne­vű tudat­mó­do­sí­tó szer érté­ke­sí­té­sé­ből biz­to­sí­tot­ták megélhetésüket.

A pár a kábí­tó hatá­sú anyag­ból egy­szer­re nagyobb mennyi­sé­get – alkal­man­ként 5-10 gram­mot – szer­zett be, majd azt kisebb ada­gok­ra por­ci­óz­ták és alu­fó­lia pak­kok­ban érté­ke­sí­tet­ték lajos­mi­zsei és tábor­fal­vai vevő­ik részé­re, darab­ját 1.000 forin­tért. A több mint egy éven át tartó keres­ke­dés során a pár leg­alább 600 pak­kot érté­ke­sí­tett és igen kiter­jedt – egy tucat főt is meg­ha­la­dó – vevői körre tet­tek szert.

A vád­lot­tak részé­re a kris­tályt 2022. év ele­jé­től egy tisza­je­női férfi szál­lí­tot­ta, aki­től leg­alább hat­szor vásá­rol­tak. A fér­fi­nak a kris­tály érté­ke­sí­té­se mel­lett azért is felel­nie kell, mert a lakó­he­lyén tar­tott kuta­tás során nála ecs­ta­sy tab­let­tá­kat találtak.

Az ügyész­ség a párt kábítószer-kereskedelem bűn­tet­té­vel és új pszi­cho­ak­tív anyag­gal vissza­élés bűn­tet­té­vel, míg a tisza­je­női fér­fit új pszi­cho­ak­tív anyag­gal vissza­élés bűn­tet­té­vel és kábítószer-kereskedelem vét­sé­gé­vel vádol­ja és velük szem­ben sza­bad­ság­vesz­tés­bün­te­tés kisza­bá­sát indítványozta.

A vád­lot­tak bűnös­sé­gé­ről a Kecs­ke­mé­ti Járás­bí­ró­ság fog dönteni.