Főoldal » Hírek » Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség » Az élettársát taxiztatta a járőrautóval egy rendőr tiszthelyettes – a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

Súlyo­sabb mér­té­kű pénz­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta a Fővá­ro­si Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség azzal az elkö­ve­tő­vel szem­ben, aki ren­del­te­té­si helyét elhagy­va az élet­tár­sát a helyi autó­buszállo­más­ra szállította.

A Kapos­vá­ri Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség egy Somogy várme­gyei rend­őr tiszt­he­lyet­tes ellen, szol­gá­la­ti vissza­élés bűn­tet­te és szol­gá­lat­ban köte­les­ség­sze­gés vét­sé­ge kato­nai bűn­cse­lek­mé­nyek miatt emelt vádat.

A tény­ál­lás lénye­ge sze­rint a rend­őr tiszt­he­lyet­test 2022. janu­ár 30-án jár­őr­szol­gá­lat­ba vezé­nyel­ték, és arra kapott uta­sí­tást, hogy egy köz­le­ke­dé­si bal­eset­ben érin­tett német állam­pol­gárt kísér­jen el a váro­si kór­ház­ba, majd az orvo­si vizs­gá­la­tá­ról készült doku­men­tá­ci­ót továb­bít­sa a hely­szí­ne­lő rend­őr­tár­sá­nak. Az elkö­ve­tő a kór­há­zi vára­ko­zás köz­ben ren­del­te­té­si helyét enge­dély nél­kül elhagy­ta, a szol­gá­la­ti gép­jár­mű­vé­vel laká­sá­ra távo­zott, ahon­nan az élet­tár­sát az autó­buszállo­más­ra szál­lí­tot­ta, majd vissza­tért az egész­ség­ügyi intézménybe.

A Kapos­vá­ri Tör­vény­szék Kato­nai Taná­csa az elkö­ve­tőt hal­ma­za­ti bün­te­té­sül 225.000 forint pénz­bün­te­tés­re ítélte.

A hatá­ro­zat ellen az ügyész súlyo­sabb mér­té­kű pénz­bün­te­tés kisza­bá­sá­ért, míg a vád­lott és védő­je eny­hí­té­sért fellebbezett.

A Fővá­ro­si Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség kez­de­mé­nyez­te az ügyé­szi fel­leb­be­zés fenn­tar­tá­sá­val a Fővá­ro­si Íté­lő­táb­la Kato­nai Taná­csá­nál a rend­őr­re kisza­bott pénz­bün­te­tés mér­té­kes felemelését.