Főoldal » Hírek » Nógrád Vármegyei Főügyészség » Az ismerősét és élettársát is megszúrta egy nő – fotóval – a Nógrád Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Nóg­rád Vár­me­gyei Főügyész­ség vádat emelt egy 32 éves nő ellen, aki az élet­tár­sá­val tör­tént vesze­ke­dés során az őket szét­vá­lasz­ta­ni igyek­vő isme­rő­sét vélet­le­nül háton, élet­tár­sát pedig hason szúrta.

A Balas­sa­gyar­ma­ti Tör­vény­szék­nek benyúj­tott vád­irat sze­rint 2022. júli­us 2-án, este a lakó­há­zuk­ban a vanyar­ci nő és az ittas élet­tár­sa között dula­ko­dás ala­kult ki. A lök­dö­ső­dés köz­ben a fele­ket a házba besza­la­dó isme­rő­sük békí­tő szán­dék­kal pró­bál­ta szét­vá­lasz­ta­ni, ezért közé­jük lépett. Ekkor a nő a kezé­ben lévő kés­sel, egy hado­ná­szó moz­du­lat­tal vélet­le­nül a békí­te­ni igyek­vő fér­fit háton, az élet­tár­sát pedig hason szúrta. 

A vét­len férfi és a nő élet­tár­sa is élet­ve­szé­lyes sérü­lést szenvedett.

A Bün­te­tő Tör­vény­könyv sze­rint gon­dat­lan­ság­ból köve­ti el a bűn­cse­lek­ményt, aki előre látja cse­lek­mé­nyé­nek lehet­sé­ges követ­kez­mé­nye­it, de könnyel­mű­en bízik azok elma­ra­dá­sá­ban, vagy cse­lek­mé­nye lehet­sé­ges követ­kez­mé­nye­it azért nem látja előre, mert a tőle elvár­ha­tó figyel­met vagy körül­te­kin­tést elmu­laszt­ja. Mivel a civa­ko­dó nő a kezé­ben lévő kés­sel nem szán­dé­ko­zott sérü­lést okoz­ni, ezért két rend­be­li gon­dat­lan­ság­ból elkö­ve­tett élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés vét­sé­ge miatt felelhet.

Amennyi­ben a bün­tet­len elő­éle­tű nő az elő­ké­szí­tő ülé­sen beis­me­ri a bűn­cse­lek­mé­nyek elkö­ve­té­sét, a főügyész­ség vád­ira­ta sze­rint 2 év fog­ház­bün­te­tés­re szá­mít­hat, annak 4 évre tör­té­nő fel­füg­gesz­té­se mel­lett. Bűnös­sé­ge ese­tén a fel­me­rült 189.389.-Ft bűn­ügyi költ­sé­get is köte­les megfizetni.

A rend­őr­sé­gi fotón az elkö­ve­tés hely­szí­nén tör­té­nő nyom­rög­zí­tés látható.

az elkövetés helyszínén történt nyomrögzítés