Főoldal » Hírek » Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség » Meg akarta fékezni a kalapácsos rongálót, ám ennek a saját autója is kárát látta – fotókkal – a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kecs­ke­mé­ti Járá­si Ügyész­ség köz­le­ke­dés biz­ton­sá­ga elle­ni bűn­tett, fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett garáz­da­ság és ron­gá­lás miatt vádat emelt egy hely­be­li fér­fi­val szem­ben. A elkö­ve­tő egy autós pró­bált meg­fé­kez­ni, ami­kor bosszú­ból a nyílt utcán kala­páccsal a szom­széd­ja utcai abla­ka­it betör­te. A garáz­da a szá­mon­ké­rés miatt a jármű hátsó abla­kát is betör­te, ráadá­sul a sofőr­re is ráütött.

A vád­irat sze­rint a kecs­ke­mé­ti férfi 2023. feb­ru­ár 21-én, reg­gel, bosszú­ból ami­att, mert a szom­széd­ja nem szo­kott neki köszön­ni, egy kala­páccsal betör­te a csa­lá­di házá­nak mind­két utcai abla­kát. Épp akkor haladt el az ingat­lan előtt autó­já­val egy férfi, aki látva mind­ezt meg­állt és fel­szó­lí­tot­ta a vád­lot­tat a cse­lek­mé­nye befe­je­zé­sé­re. Ő ekkor a kala­pá­csot ütés­re emel­ve futni kez­dett az autós felé, aki az autó­já­ba pat­tant és elin­dult. A garáz­da férfi azon­ban utol­ér­te és a kezé­ben lévő kala­páccsal a mozgó jármű jobb hátsó részé­re csa­pott, ami­nek követ­kez­té­ben az ablak pók­há­ló­sze­rű­en betört.

A sofőr kiszállt és kér­dő­re vonta a vád­lot­tat, egy­út­tal közöl­te vele, hogy erő­sza­kos visel­ke­dé­se miatt érte­sí­tet­te a rend­őr­sé­get. Ennek hatá­sá­ra a vád­lott dühös lett és a még min­dig nála lévő kala­páccsal a sér­tett vál­lá­ra ütött. A táma­dást köve­tő­en a sofőr föld­re vitte a vád­lot­tat, elvet­te tőle a kala­pá­csot és a rend­őrök kiér­ke­zé­sé­ig a hely­szí­nen visszatartotta.

Az erő­sza­kos férfi a köz­le­ke­dő jármű meg­ron­gá­lá­sá­val a sofőr és az autó­ban utazó két kis­ko­rú gyer­me­ke éle­tét, testi épsé­gét veszélyeztette.

Az ügyész­ség a fér­fit köz­le­ke­dés biz­ton­sá­ga elle­ni bűn­tet­tel, fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett garáz­da­ság bűn­tet­té­vel, vala­mint ron­gá­lás vét­sé­gé­vel vádol­ja és ezért vele szem­ben vég­re­haj­tá­sá­ban pró­ba­idő­re fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sát indítványozta.

A jelen­leg bűn­ügyi fel­ügye­let alatt álló férfi bűnös­sé­gé­ről a Kecs­ke­mé­ti Járás­bí­ró­ság fog dönteni.

A fotó­kon az elkö­ve­tés­hez hasz­nált kala­pács, a szom­széd betört utcai abla­kai, vala­mint a meg­ron­gált jármű látható.