Főoldal » Hírek » Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség » Rabolni akartak a fiatalkorú lányok – a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Mis­kol­ci Járá­si Ügyész­ség vádat emelt két fia­tal­ko­rú lány és egy fel­nőtt­ko­rú nő ellen rab­lás bűn­tet­té­nek kísér­le­te és lopás vét­sé­ge miatt. A fia­tal­ko­rú­ak az utcán el akar­ták venni egy férfi mobil­te­le­fon­ját, egyi­kük ököl­lel több­ször fejen ütöt­te, köz­ben a másik a háti­zsák­ját pró­bál­ta lerán­ta­ni, de a véde­ke­ző férfi meg­fu­ta­mí­tot­ta őket.

A vád­irat sze­rint 2023. ápri­lis köze­pén, dél­után, a két lány Mis­kol­con sétált, ami­kor ész­re­vet­ték a velük szem­ben hala­dó fér­fit, aki a kezé­ben tar­tot­ta a mobil­te­le­fon­ját. Az egyik vád­lott oda­lé­pett hozzá és fel­szó­lí­tot­ta, hogy adja át a tele­font. A sér­tett ezt meg­ta­gad­ta, mire a fia­tal több­ször ököl­lel fejen ütöt­te, köz­ben társa hátul­ról le akar­ta rán­gat­ni a háti­zsák­ját. A férfi véde­ke­zett, az őt ököl­lel ütle­ge­lő lányt ellök­te magá­tól, mire mind­két táma­dó elhagy­ta a helyszínt.

Az egyik fia­tal­ko­rú és a fel­nőtt nő 2023. már­ci­us végén, dél­után, Mis­kol­con egy élel­mi­szer áru­ház­ból sze­szes ita­lo­kat és édes­sé­ge­ket tulaj­do­ní­tot­tak el, több mint 60.000 forint értékben.

Az ügyész­ség a letar­tóz­ta­tás­ban lévő fia­tal­ko­rú vád­lot­tak­kal szem­ben – akik egyi­ke bün­te­tett elő­éle­tű, míg a másik bün­tet­len – javí­tó­in­té­ze­ti neve­lést indít­vá­nyo­zott. A fel­nőtt­ko­rú bün­tet­len elő­éle­tű vád­lot­tal szem­ben pénz­bün­te­tés a vád­ha­tó­ság indítványa.