Főoldal » Hírek » Egy rendőrökre támadó szabolcsi férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség – fotókkal – a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­té­nek elkö­ve­té­se miatt indít­vá­nyoz­ta egy férfi letar­tóz­ta­tá­sát, aki rend­őrök­re támadt. 

A ren­del­ke­zés­re álló ada­tok sze­rint 2023. novem­ber 7-én, 22 óra­kor a rend­őrök egy nyír­sé­gi tele­pü­lé­sen intéz­ked­tek az ittas fér­fi­val szem­ben, aki valót­lan ada­to­kat közölt és csak ismé­telt fel­szó­lí­tás­ra adta meg valós sze­mé­lyi ada­ta­it. Az egyen­ru­há­sok fel­szó­lí­tot­ták a közép­ko­rú fér­fit, hogy ruhá­zat­el­len­őr­zés cél­já­ból men­jen a szol­gá­la­ti gép­ko­csi­hoz, ő azon­ban ennek nem tett ele­get, ezért az egyik rend­őr meg­fog­ta a jobb kar­ját és a rend­őr­au­tó­hoz irányította.

A férfi néhány lépés után meg­tor­pant, kirán­tot­ta kar­ját a rend­őr fogá­sá­ból, majd bal kezét ököl­be szo­rít­va ütő moz­du­la­tot tett a járőr irá­nyá­ba, aki azon­ban ki tudott térni az ütés elől. A másik rend­őr kar­fe­szí­tést alkal­maz­va meg­pró­bál­ta az elkö­ve­tőt föld­re vinni, aki eköz­ben a hiva­ta­los sze­mély szol­gá­la­ti egyen­ru­há­já­ba kapasz­kod­va elsza­kí­tot­ta a kabát­zse­bét, miköz­ben azt kia­bál­ta, hogy „Meg­hal­tok, kutya rend­őrök!”, majd ököl­be szo­rí­tott kéz­zel a har­ma­dik járőr felé ütött, de ezen ütés is siker­te­len maradt.

Ezután a férfi meg­pró­bált a hely­szín­ről elme­ne­kül­ni, de a rend­őrök föld­re vit­ték és meg­bi­lin­csel­ték, aki még ekkor sem tanú­sí­tott együtt­mű­kö­dő maga­tar­tást, és elsza­kí­tott egy újabb egyen­ru­hát, ez alka­lom­mal egy szol­gá­la­ti nad­rá­got megrongálva.

A nyo­mo­zó ügyész­ség elren­del­te az elkö­ve­tő őri­ze­tét, majd gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki a – sze­mély elle­ni erő­sza­kos bűn­cse­lek­mény miatt – bün­te­tett elő­éle­tű fér­fit, aki tagad­ta a bűn­cse­lek­mény elkövetését.

Az elkö­ve­tő vagyon­ta­lan, mun­ka­hellyel, legá­lis jöve­de­lem­mel nem ren­del­ke­zik, ezért tar­ta­ni kell attól, hogy sza­bad­lá­bon hagyá­sa ese­tén elrej­tőz­ne a ható­sá­gok elől, az elkö­ve­tés körül­mé­nye­i­ből és a több­szö­rö­sen ter­helt sza­bály­sér­té­si elő­éle­té­ből pedig az követ­ke­zik, hogy reá­lis a veszé­lye annak is, hogy újabb sza­bad­ság­vesz­tés­sel bün­te­ten­dő bűn­cse­lek­ményt követ­ne el.

A nyo­mo­zó ügyész­ség indít­vá­nyoz­ta a férfi letar­tóz­ta­tá­sát, amely­nek elren­de­lé­sé­ről a Deb­re­ce­ni Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja ma dönt.

A fotók a meg­ron­gált, sza­kadt szol­gá­la­ti egyen­ru­hák­ról készültek.