Főoldal » Hírek » Bíróság előtt a rendőröket szerszámnyéllel fenyegető jászsági férfiak – videóval – a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség bíró­ság elé állí­tot­ta a fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­tét elkö­ve­tő jász­sá­gi unokatestvéreket.

A vád­irat sze­rint a rend­őrök 2023. októ­ber 14-én, haj­nal­ban, egy jász­sá­gi tele­pü­lé­sen talál­ha­tó étte­rem­nél jelen­tek meg, ahon­nan tömeg­ve­re­ke­dés­ről érke­zett beje­len­tés. A jár­őrök­kel egy­szer­re érke­zett autó­já­val egy húszas éve­i­ben járó férfi is, aki fel­dúlt álla­pot­ban indult az étte­rem felé. A rend­őrök fel­tar­tóz­tat­ták a fér­fit, aki vissza­ment a gép­ko­csi­já­hoz és abból egy 70 cen­ti­mé­ter hosszú­sá­gú szer­szám­nye­let vett elő, amit a kezé­ben fogva fenye­ge­tő­en újra elin­dult az étte­rem felé, miköz­ben han­go­san szitkozódott.

A rend­őrök több­ször fel­szó­lí­tot­ták a fér­fit, hogy áll­jon meg, ő azon­ban táma­dó­an, trá­gár­kod­va felé­jük indult a szer­szám­nyél­lel a kezé­ben, amit csak akkor dobott el, ami­kor az egyik járőr a szol­gá­la­ti fegy­ve­rét tűz­kész álla­pot­ba helyez­te. Az elkö­ve­tő a rend­őr név­táb­lá­ját leol­vas­va közöl­te, hogy meg­ke­re­si és kicsi­nál­ja a csa­lád­já­val együtt, majd fel­hí­vott vala­kit és azt kia­bál­ta a tele­fon­ba, hogy a meg­ne­ve­zett jár­őrt „meg kell majd ölni!”.

Idő­köz­ben az étte­rem­hez ért egy másik fia­tal férfi is, aki szin­tén agresszí­van fel­lép­ve az intéz­ke­dő rend­őrök­kel szem­ben elkezd­te az ingét letép­ni magá­ról és vere­ke­dés­re hívta fel a hiva­ta­los sze­mé­lye­ket, miköz­ben szi­dal­maz­ta őket.

Az ittas álla­pot­ban lévő elkö­ve­tők ellen­ál­lá­sát a kiér­ke­ző rend­őri erő­sí­tés törte meg.

A nyo­mo­zó ügyész­ség a szer­szám­nyél­lel fenye­ge­tő­dző – és bűn­ügyi fel­ügye­let hatá­lya alatt álló – gya­nú­sí­tot­tat és a több­szö­rö­sen bün­te­tett elő­éle­tű – letar­tóz­ta­tás­ban lévő – tár­sát gyor­sí­tott eljá­rás­ban a mai napon a Jász­be­ré­nyi Járás­bí­ró­ság elé állí­tot­ta és indít­vá­nyoz­ta, hogy a bíró­ság ítél­je mind­két ter­hel­tet vég­re­haj­tan­dó sza­bad­ság­vesz­tés büntetésre.

A fér­fi­ak ter­hé­re rótt minő­sí­tett hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­tét a tör­vény két évtől nyolc évig ter­je­dő sza­bad­ság­vesz­tés­sel ren­de­li büntetni.

Az ügy­ben kiadott koráb­bi ügyész­sé­gi köz­le­mény itt érhe­tő el: https://ugyeszseg.hu/szerszamnyellel-fenyegettek-a-rendoroket-a-jaszsagban-fotokkal-a-kozponti-nyomozo-fougyeszseg-sajtokozlemenye/

Az elkö­ve­tést kame­ra­fel­vé­tel rögzítette.