Főoldal » Hírek » Minitelefonokat csempészett a börtönőr a raboknak – fotóval – a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség elő­nyért hiva­ta­li köte­les­sé­gét meg­szeg­ve elkö­ve­tett hiva­ta­li vesz­te­ge­tés elfo­ga­dá­sá­nak bűn­tet­te miatt foly­tat nyo­mo­zást, amely eljá­rás­ban indít­vá­nyoz­ta a gya­nú­sí­tott letartóztatását.

A kor­rup­ci­ós bűn­cse­lek­mény miatt elren­delt nyo­mo­zá­sá­ban az ügyész­ség 2023. novem­ber 14-én, este, össze­han­golt eljá­rá­si cse­lek­mé­nye­ket foly­ta­tott. A bűn­ügyi akci­ó­ban – amely­ben a rend­őr­ség több szer­ve­ze­ti egy­sé­ge is haté­ko­nyan köz­re­mű­kö­dött – az ügyész­ség fel­ké­ré­sé­re a Nem­ze­ti Védel­mi Szol­gá­lat és a Készen­lé­ti Rend­őr­ség eljá­rá­si cse­lek­mé­nye­ket vég­re­hajt­va járult hozzá az eljá­rás sikeréhez.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint az egyik vidé­ki büntetés-végrehajtási inté­zet­ben kör­let­fel­ügye­lő­ként szol­gá­la­tot tel­je­sí­tő férfi anya­gi ellen­szol­gál­ta­tá­sért cse­ré­be rend­sze­re­sen vitt be til­tott tár­gya­kat a sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­té­sü­ket töltő fog­va­tar­tot­tak­nak. A bör­tön­őr szol­gá­la­tát fel­hasz­nál­va, a rend­vé­del­mi fel­ada­to­kat ellá­tó szer­vek hiva­tá­sos állo­má­nyá­ra vonat­ko­zó ren­del­ke­zé­se­ket súlyo­san meg­sze­gő maga­tar­tá­sát hóna­po­kon át, egé­szen az elfo­gá­sá­ig tanúsította.

A nyo­mo­zó ügyész­ség elren­del­te az elkö­ve­tő őri­ze­tét, kuta­tá­so­kat, lefog­la­lá­so­kat haj­tott végre, majd a gya­nú­sí­tot­ti kihall­ga­tás után, indít­vá­nyoz­ta a férfi letartóztatását.

A gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sá­ról – aki­nek szol­gá­la­ti jog­vi­szo­nya meg­szűnt – a Fővá­ro­si Tör­vény­szék Kato­nai Taná­csa ma dönt.

A nyo­mo­zás kez­de­ti szak­ban van, arról továb­bi rész­le­tek a bün­te­tő­el­já­rás ered­mé­nyes­sé­ge érde­ké­ben nem közölhetőek.

A Buda­pes­ti Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség a bűn­ügyi akció során rög­zí­tet­te az aláb­bi képet a becsem­pé­szett két mobiltelefonról.

A becsempészett két mobiltelefon