Főoldal » Hírek » 1 millió forintért vállalta a kokain felütését, adagolását és csomagolását – rendőrségi videóval – a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Fővá­ro­si Főügyész­ség vádat emelt és fegy­ház­bün­te­tést indít­vá­nyoz egy 68 éves fér­fi­val szem­ben, aki jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szer feke­te­pi­ac­ra jutá­sát készí­tet­te elő Budapesten. 

A vád­irat sze­rint a férfi, aki maga is kábí­tó­szer fogyasz­tó, 2022. októ­ber végén buda­pes­ti laká­sá­ban eddig isme­ret­le­nül maradt meg­bí­zó­já­tól jelen­tős ható­anyag­tar­tal­mú koka­int, illet­ve annak hígí­tá­sá­hoz szük­sé­ges anya­got vett át, és elvál­lal­ta, hogy a kábí­tó­szert fel­hí­gít­ja, ada­gol­ja és cso­ma­gol­ja, majd azt ilyen for­má­ban – érté­ke­sí­tés végett – átad­ja meg­bí­zó­já­nak. A vád­lott a laká­sá­ban a fel­hí­gí­tott koka­in álla­gá­nak javí­tá­sá­hoz, a hígí­tás álcá­zá­sá­hoz szük­sé­ges anya­got, illet­ve mér­le­get, egye­di készí­té­sű pré­se­lő­gé­pet és nej­lon­ta­sa­ko­kat is tartott.

A buda­pes­ti rend­őrök 2022. decem­ber 2-án raj­ta­ü­töt­tek a fér­fin, a kábí­tó­szert és az esz­kö­zö­ket a meg­bí­zó­tól kapott pénz­zel együtt lefog­lal­ták, az elkö­ve­tőt őri­zet­be vették.

A Fővá­ro­si Főügyész­ség a letar­tóz­ta­tás­ban lévő fér­fit jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szer­re elkö­ve­tett kábítószer-kereskedelem bűn­tet­té­vel vádol­ja, és vele szem­ben fegyház- és pénz­bün­te­tést, vala­mint a lefog­lalt 1 mil­lió forint­ra vagyon­el­kob­zást indít­vá­nyoz. A főügyész­ség emel­lett indít­vá­nyoz­ta, hogy a vád­lott visel­je az eljá­rás során kelet­ke­zett bűn­ügyi költ­sé­get, amely már a nyo­mo­zá­si szak­ban is 5 mil­lió forint volt.

A Buda­pes­ti Rendőr-főkapitányság kuta­tás­ról kiadott koráb­bi köz­le­mé­nye, vide­ó­val, az aláb­bi lin­ken elérhető:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/illegalis-nyugdij-kiegeszites