Főoldal » Hírek » Az ügyészség svájci jogsegélykérelme tárta fel a hűtlen kezelésből származó pénzek útját – a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Bács-Kiskun Vár­me­gyei Főügyész­ség irá­nyí­tá­sa mel­lett, négy sze­méllyel szem­ben folyik nyo­mo­zás egy több mint 2 mil­li­árd forin­tos vagyo­ni hát­rányt okozó hűt­len keze­lés­ből szár­ma­zó pén­zek­re elkö­ve­tett pénz­mo­sás bűn­tet­te miatt.

A Bács-Kiskun Vár­me­gyei Főügyész­ség irá­nyí­tá­sá­val, a Készen­lé­ti Rend­őr­ség Nem­ze­ti Nyo­mo­zó Iroda pénz­mo­sás miatt foly­tat nyo­mo­zást abban a bűn­ügy­ben, ami egy hűt­len keze­lés bűn­tet­te miatt már a Szé­kes­fe­hér­vá­ri Tör­vény­szék előtt folya­mat­ban lévő bűn­ügy­höz kapcsolódik.

A bün­te­tő­el­já­rás során az ügyész­ség bűn­ügyi eljá­rá­si jog­se­gélyt bocsá­tott ki a sváj­ci bűn­ügyi ható­sá­gok felé.

E jog­se­gély­ké­re­lem­re adott válasz ada­tai és a nyo­mo­zás során össze­gyűj­tött bizo­nyí­té­kok alap­ján eddig négy sze­mélyt hall­gat­tak ki gya­nú­sí­tott­ként pénz­mo­sás bűn­tet­te miatt. A gya­nú­sí­tás­sal szem­ben vala­mennyi­en panasszal éltek. A beje­len­tett pana­szok közül az ügyész­ség három panaszt már elutasított.

A nyo­mo­zás még nem zárult le, az vizs­gá­la­ti szak­ban tart. Továb­bi tájé­koz­ta­tás a nyo­mo­zás érde­ké­ben jelen­leg nem adható.