Főoldal » Hírek » Alvó sértettet akartak kifosztani a villamoson – videó linkkel – a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti XI. és XXII. Kerü­le­ti Ügyész­ség ered­mé­nye­sen állí­tott bíró­ság elé két fér­fit, akik novem­ber ele­jén a Móricz Zsig­mond kör­té­ri vég­ál­lo­má­son vára­ko­zó vil­la­mo­son, egy alvó utas­tól pró­bál­tak érté­ke­ket eltulajdonítani. 

A vád sze­rint a két férfi 2023. novem­ber 4-én éjsza­ka a XI. kerü­let, Móricz Zsig­mond kör­té­ren fel­száll­tak egy ott vára­ko­zó vil­la­mos­ra, ahol azon­nal fel­fi­gyel­tek az egyik ülé­sen alvó sér­tett­re. Ezután az egyik - több­szö­rö­sen bün­te­tett elő­éle­tű - vád­lott leült az alvó férfi mögöt­ti ülés­re, és a sér­tett véde­ke­zés­re kép­te­len álla­po­tát kihasz­nál­va, kutat­ni kez­dett a férfi ruhá­za­tá­ban, amely­ben annak tele­fon­ja, vala­mint a 70.000 Ft kész­pénzt tar­tal­ma­zó pénz­tár­cá­ja volt. Társa eköz­ben a szem­ben lévő ülés­ről, figye­lés­sel biz­to­sí­tot­ta a cse­lek­mény elkövetését.

A kifosz­tá­si kísér­le­tet a meg­ál­ló­ból ész­lel­te, és figye­lem­mel kísér­te egy szem­ta­nú, aki mind­er­ről a mobil­te­le­fon­já­val fel­vé­telt is készí­tett. A vil­la­mos mel­lett elha­la­dó jár­őrök ugyan­csak ész­lel­ték a bűn­cse­lek­ményt, ezért a jár­mű­ről leszáll­ni szán­dé­ko­zó ter­hel­te­ket a hely­szí­nen elfogták.

A kerü­le­ti ügyész­ség a két fér­fit gyor­sí­tott eljá­rás­ban állí­tot­ta bíró­ság elé, amely­nek ered­mé­nye­ként a bíró­ság őket kifosz­tás bűn­tet­té­nek kísér­le­té­ben bűnös­nek mond­ta ki, és a bün­te­tett fér­fit, mint több­szö­rös vissza­esőt 3 év 6 hónap fegy­ház­bün­te­tés­re ítél­te, tár­sá­val – mint bűn­se­géd­del – szem­ben pedig 1 év 6 hónap, vég­re­haj­tá­sá­ban 3 évre fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tést sza­bott ki. Az íté­let jogerős.

Az ügy­höz kap­cso­ló­dó videó-felvétel ele­jén lát­ha­tó, aho­gyan az elkö­ve­tők a fel­szál­lás után leül­nek, majd a sér­tett mögött ülő vád­lott kutat­ni kezd az alvó férfi zse­bé­ben. A fel­vé­tel végén az egyik járőr pró­bál­ja fel­éb­resz­te­ni a sértettet.

A videó az Ügyész­ség You­tu­be csa­tor­ná­ján, az aláb­bi lin­ken meg­te­kint­he­tő: https://youtu.be/_OqhK0tSaUs