Főoldal » Hírek » Életveszélyes ütés – FOTÓVAL – a Heves Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A 18 éves fiú hátul­ról, ész­re­vét­le­nül ütöt­te le a sér­tet­tet egy füzes­abo­nyi presszó előtt. 

A vád sze­rint a vád­lott és a sér­tett között 2021 tava­szá­nak egyik esté­jén vita ala­kult ki, mely során a sér­tett egy üres üveg­gel fejbe dobta a vád­lot­tat, aki fenye­ge­tő üze­ne­tek kísé­re­té­ben elhagy­ta a helyszínt.

A fia­tal­ko­rú ter­helt pár perc múlva roko­na­i­val tért vissza az egyik füzes­abo­nyi presszó­hoz, majd hátul­ról, ész­re­vét­le­nül hara­go­sá­hoz futott, akit egy kala­pács­sze­rű tárggyal egy­szer, nagy erő­vel fejen ütött, mint­egy viszo­noz­va a koráb­ban kapott táma­dást. A fiú ezután távo­zott a tetthelyről.

Az ütés hatá­sá­ra a sér­tett össze­esett, elszen­ve­dett súlyos kopo­nya­sé­rü­lé­sei miatt pedig élet­ve­szé­lyes álla­pot­ba került. Az elkö­ve­tés körül­mé­nyei alap­ján súlyo­sabb, halá­los ered­ménnyel járó sérü­lé­sek reá­lis lehe­tő­sé­ge nem állt fenn.

Az ügy­ben a Heves Vár­me­gyei Főügyész­ség élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tet­te miatt emelt vádat a fia­tal­ko­rú­val szemben.

A vád­ira­tá­ban a főügyész­ség arra tett indít­ványt, hogy a bíró­ság az elő­ké­szí­tő ülé­sen kettő év javí­tó­in­té­ze­ti neve­lést ren­del­jen el az elkö­ve­tő­vel szem­ben, amennyi­ben a bűnös­sé­gét a vád­dal egye­ző­en beismeri.

A fotó a rend­őr­sé­gi szem­lén készült. A fény­ké­pen a cse­lek­mény hely­szí­ne látható.