Főoldal » Hírek » Vádemelés a maszkos férfi ellen, aki láncfűrésszel fenyegette a rendőröket – FOTÓKKAL – a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te miatt emelt vádat a Tata­bá­nyai Járás­bí­ró­sá­gon azzal a fér­fi­val szem­ben, aki lánc­fű­résszel fenye­get­te a vele szem­ben intéz­ke­dő rendőröket.

A vád­irat sze­rint 2023. júni­us 04-én haj­nal­ban a rend­őr­ség­re arról érke­zett beje­len­tés, hogy egy Komárom-Esztergom vár­me­gyé­ben talál­ha­tó tele­pü­lés mel­let­ti tónál a fején masz­kot vise­lő férfi lánc­fű­résszel fenye­ge­ti az ott tar­tóz­ko­dó horgászokat.

A hely­szín­re érke­ző rend­őrök fel­szó­lí­tá­sa elle­né­re az elkö­ve­tő nem tette le a kezé­ben tar­tott lánc­fű­részt, hanem az eljá­ró rend­őrök­re támadt oly módon, hogy „meg­dög­lö­tök”, illet­ve „min­den­kit meg­ölök” kife­je­zé­se­ket kia­bál­va táma­dó szán­dék­kal meg­in­dult felé­jük, miköz­ben meg­kí­sé­rel­te a lánc­fű­részt bein­dí­ta­ni. Ami­kor a férfi meg­kö­ze­lí­tő­leg 5 méter­re meg­kö­ze­lí­tet­te az intéz­ke­dő rend­őrö­ket, az egyen­ru­há­sok elekt­ro­mos kény­sze­rí­tő esz­közt alkal­maz­tak vele szemben.

Ezután a férfi ide­ig­le­ne­sen fel­ha­gyott a táma­dás­sal, a lánc­fű­részt elej­tet­te és a föld­re esett, majd rövid idő eltel­té­vel ismét fel­állt és kia­bál­va az egyik hiva­ta­los sze­mély irá­nyá­ba indult, miköz­ben egy boxert vett elő a ruhá­za­tá­ból. Mivel az elkö­ve­tő cse­lek­mé­nyé­vel több­szö­ri rend­őri fel­szó­lí­tás­ra sem hagyott fel, és mint­egy 3 méter­re ismét meg­kö­ze­lí­tet­te az egyik rend­őrt, ezért továb­bi ellen­sze­gü­lé­sé­nek meg­tö­ré­se érde­ké­ben újra elekt­ro­mos sok­ko­lót alkal­maz­tak vele szemben.

A regi­o­ná­lis nyo­mo­zó ügyész­ség az elkö­ve­tés más­nap­ján gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki a fér­fit, elren­del­te az őri­ze­tét, majd sike­re­sen indít­vá­nyoz­ta letar­tóz­ta­tá­sá­nak elren­de­lé­sét. A jelen­leg is letar­tóz­ta­tás­ban lévő fér­fi­val szem­ben vád­ira­tá­ban az ügyész­ség vég­re­haj­tan­dó sza­bad­ság­vesz­tés kisza­bá­sát indítványozta.

A tör­vény a minő­sí­tett hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­tét két évtől nyolc évig ter­je­dő sza­bad­ság­vesz­tés­sel ren­de­li büntetni.

Az ügy­ben – az elkö­ve­tő által viselt maszk­ról és az elkö­ve­tés esz­kö­ze­i­ről készült –  fotók­kal kiadott koráb­bi saj­tó­köz­le­mény itt érhe­tő el:

https://ugyeszseg.hu/letartoztatasban-a-maszkot-viselo-ferfi-aki-lancfuresszel-fenyegette-a-rendoroket-fotoval-a-kozponti-nyomozo-fougyeszseg-sajtokozlemenye/.