Főoldal » Hírek » Sebességmérést végző rendőrt ábrázoló táblát loptak el – fotókkal – a Heves Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Gyön­gyö­si Járá­si Ügyész­ség kisebb érték­re elkö­ve­tett lopás vét­sé­ge miatt emelt vádat két fia­tal fel­nőt­tel szem­ben, akik­nek meg­tet­szett az út szé­lé­re kihe­lye­zett műrend­őr, ezért azt elvitték.

A vád sze­rint a fia­ta­lok 2023 nya­rán, este, Mát­ra­fü­red azon pont­já­ra men­tek, ahol koráb­ban lát­ták a rend­őr­ség által kihe­lye­zett, sebes­ség­mé­rést végző rend­őrt ábrá­zo­ló, élet­nagy­sá­gú műanyag táb­lát. A vád­lot­tak szer­szá­mok­kal a táb­lát rög­zí­tő csa­va­ro­kat kila­zí­tot­ták, majd a bábut az egyi­kük kocsi­já­ba tet­ték, és azt közö­sen egy gyön­gyö­si garázs­ba szál­lí­tot­ták. A vád­lot­tak a táb­lát a garázs sze­re­lő­ak­ná­já­ban rej­tet­ték el.

 A tábla száz­ezer forin­tot meg­ha­la­dó érték­kel bír.

A vád­ira­tá­ban a járá­si ügyész­ség pénz­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra tett indít­ványt a tet­tük súlyát át nem gon­do­ló fia­ta­lok­kal szemben.

A fotók a rend­őr­sé­gi kuta­tás során készül­tek, azo­kon a sebes­ség­mé­rést végző rend­őrt ábrá­zo­ló, műanyag tábla látható.