Főoldal » Hírek » Kiszolgáltatott nőt kényszerítettek prostitúcióra az élettársak – a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Fővá­ro­si Főügyész­ség vádat emelt egy pár­ral szem­ben, akik mint­egy két hóna­pig külön­bö­ző buda­pes­ti laká­sok­ban pros­ti­tú­ci­ós mun­ká­ra kény­sze­rí­tet­tek egy kiszol­gál­ta­tott hely­ze­tű fia­tal nőt, akit a férfi rend­sze­re­sen bán­tal­ma­zott is.

A vád­irat sze­rint egy 26 éves férfi és egy 24 éves nő élet­tár­sak vol­tak. 2021 novem­be­ré­ben, a győri vas­út­ál­lo­má­son talál­koz­tak a nyug­ta­tó hatá­sa alatt álló, bódult nővel, akit látás­ból ismer­tek. A nő szál­lás és jöve­de­lem nél­kül, kiszol­gál­ta­tott hely­zet­ben volt, ezért a vád­lot­tak fel­aján­lot­ták, hogy alud­jon náluk, amit a sér­tett elfo­ga­dott. A férfi azt is állí­tot­ta, hogy fel­szol­gá­lói mun­kát sze­rez neki Buda­pes­ten. A sér­tett ezért más­nap a vád­lot­tak­kal a fővá­ros­ba uta­zott, majd egy XI. kerü­le­ti lakás­ban szál­lá­sol­ták el. A férfi kulcs­ra zárta az ajtót és közöl­te, hogy pros­ti­tu­ált­ként fog dol­goz­ni. Ami­kor a nő til­ta­ko­zott, a férfi bán­tal­maz­ta, majd a meg­fé­lem­lí­tett sér­tett­ről sze­xu­á­lis tar­tal­mú fény­ké­pe­ket készí­tett, ame­lyek­kel sze­xu­á­lis szol­gál­ta­tás nyúj­tá­sát hir­det­te, ami­nek rész­le­te­it a nő egyez­tet­te. A pár a szol­gál­ta­tás nyúj­tá­sa­kor a lakás előtt vára­ko­zott, vagy a für­dő­szo­bá­ban rej­tő­zött el. A pár a sér­tet­tet egy hóna­pon belül több­ször köl­töz­tet­te, végül Újbu­dán bérel­tek lakást. A vád­lot­tak a pros­ti­tú­ci­ós tevé­keny­ség­ből szár­ma­zó bevé­telt elvet­ték, amely­ből csak szű­kö­sen fedez­ték a nő lét­fenn­tar­tá­sát, több­ször éheztették.

A vád­lot­tak a sér­tet­tet folya­ma­to­san ellen­őriz­ték, és szö­ké­sé­nek meg­aka­dá­lyo­zá­sa érde­ké­ben több­ször bezár­ták a lakás­ba. A férfi elvet­te a nő ira­ta­it és rend­sze­re­sen fenye­get­te őt és a gye­re­ke­it. A sér­tett egy­szer az egyik ingat­lan abla­kán meg­pró­bált kimász­ni, ezt ész­lel­ve a férfi meg­kö­töz­te, és bán­tal­maz­ta. Az áldo­zat egy idő után bele­tö­rő­dött a hely­ze­té­be. A nő gyen­géd érzel­me­ket táp­lált a férfi iránt, így 2022 janu­ár­já­ban csak azután szö­kött meg, hogy a férfi erő­sza­kos volt vele, súlyos égési sérü­lé­se­ket oko­zott neki, és sze­xu­á­li­san is bántalmazta.

A Fővá­ro­si Főügyész­ség a párt mint társ­tet­te­se­ket erő­szak­kal, sze­xu­á­lis cse­lek­mény vég­zé­se érde­ké­ben, a sér­tett sanyar­ga­tá­sá­val elkö­ve­tett ember­ke­res­ke­de­lem bűn­tet­té­vel, vala­mint aljas indok­ból elkö­ve­tett sze­mé­lyi sza­bad­ság meg­sér­té­sé­nek bűn­tet­té­vel, a fér­fit ezen túl minő­sí­tett eseti sze­xu­á­lis erő­szak­kal és súlyos testi sér­tés­sel, illet­ve okirat­tal vissza­élés­sel is vádol­ja. A főügyész­ség arra tett indít­ványt, hogy a Fővá­ro­si Tör­vény­szék ítél­je a vád­lot­ta­kat fegyház- és pénz­bün­te­tés­re, vala­mint alkal­maz­zon velük szem­ben a gaz­da­go­dá­suk ere­jé­ig vagyonelkobzást.

A vád­lot­tak koráb­ban letar­tóz­ta­tás­ban vol­tak, jelen­leg ingat­lan­ra kor­lá­to­zott, nyom­kö­ve­tő­vel biz­to­sí­tott bűn­ügyi fel­ügye­let alatt állnak.