Főoldal » Hírek » Rabolt és lopott alkalmi férfi ismerőseitől – rendőrségi videóval – a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A letar­tóz­ta­tás­ban lévő nővel szem­ben az ügyész­ség bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sát indítványozta.

A vád­irat lénye­ge sze­rint az elkö­ve­tő 2023. szep­tem­ber 15-én, este, Deb­re­cen bel­vá­ro­sá­ban oda­ment az itta­san sétá­ló fér­fi­hoz. Ismer­ked­ni kez­dett vele és miköz­ben simo­gat­ta, kivet­te a nad­rág­ja zse­bé­ből a 40.000 forint érté­kű mobil­te­le­fon­ját. A férfi ezt ész­re­vet­te és vissza­kér­te a készü­lé­ket, ami­ért még 20.000 forin­tot is fel­aján­lott. Az asszony azon­ban nem adta vissza a mobil­te­le­font, hanem a saját­já­val elkezd­te fotóz­ni a sér­tet­tet, aki kivet­te a nő kezé­ből a készü­lé­ket és fel­aján­lot­ta, hogy cse­rél­jék vissza a tele­fo­no­kat. Ekkor a vád­lott azért, hogy meg­tart­sa az elvett tele­font, gázspray-vel lefúj­ta a fér­fit és távo­zott a helyszínről.

A sér­tett érte­sí­tet­te a rend­őr­sé­get, majd rövid időn belül elfog­ták az elkö­ve­tőt. Az ello­pott tele­font a cipő­be rejt­ve meg­ta­lál­ták és vissza­ad­ták a tulajdonosának.

A vád­lott más­nap dél­előtt újabb lopást köve­tett el. Deb­re­cen kül­vá­ro­sá­ban beszállt a sér­tett autó­já­ba. Meg­egyez­tek abban, hogy a nő sze­xu­á­lis szol­gál­ta­tást nyújt, köz­ben azon­ban ellop­ta a férfi pénz­tár­cá­ját, a benne lévő iga­zol­vá­nyok­kal. A sér­tett beje­len­tést tett a rend­őr­sé­gen. A jár­őrök intéz­ked­tek az asszonnyal szem­ben, és a sér­tett okmá­nya­it is meg­ta­lál­ták, azon­ban a fér­fi­nak oko­zott 3.000 forint lopá­si kár nem térült meg.

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség a letar­tóz­ta­tás­ban lévő elkö­ve­tőt rab­lás bűn­tet­té­vel és lopás vét­sé­gé­vel vádol­ja. Vád­ira­tá­ban bör­tön­bün­te­tés és köz­ügyek­től eltil­tás mel­lék­bün­te­tés kisza­bá­sát, továb­bá a meg nem térült lopá­si kár ere­jé­ig vagyon­el­kob­zás elren­de­lé­sét indítványozta.

A tet­tes elő­ál­lí­tá­sá­ról készült rend­őr­ség videó az aláb­bi lin­ken tekint­he­tő meg:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/veget-ert-az-ismerkedes