Főoldal » Hírek » Illegálisan halmoztak fel hulladékot – fotókkal – a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A jelen­tős mennyi­sé­gű veszé­lyes hul­la­dék­ra elkö­ve­tett hul­la­dék­gaz­dál­ko­dás rend­je meg­sér­té­sé­nek bűn­tet­te miatt a Komá­ro­mi Járá­si Ügyész­ség vád­ira­tot nyúj­tott be három fér­fi­val szem­ben, akik egy bábol­nai ingat­lan mel­let­ti föld­te­rü­le­ten veszé­lyes hul­la­dé­kot helyez­tek el. 

A vád­irat sze­rint két férfi 2022. júni­ust meg­elő­ző­en Bábol­nán, albér­let­ben lakott, és egyi­kük az ingat­lan udva­rán egyi­kük leg­alább 60 db kise­lej­te­zett tévé készü­lé­ket és  leg­alább 30 db  kise­lej­te­zett hűtő­szek­rényt hal­mo­zott fel. A két férfi 2022. júni­us ele­jén egy har­ma­dik férfi házá­ba köl­tö­zött, aki­nek a hoz­zá­já­ru­lá­sá­val a tévé készü­lé­ke­ket és a  hűtő­szek­ré­nye­ket az  épü­let  mel­let­ti föld­te­rü­let­re szál­lí­tot­ták, ott  elhe­lyez­ték, a rako­dás­ban mind­hár­man részt vettek.

Ezen a föld­te­rü­le­ten a har­ma­dik férfi 2022. júni­us 21-je előtt jog­ta­la­nul elhe­lye­zett bon­tás­ból szár­ma­zó azbesz­tet tar­tal­ma­zó pala­te­tőt és gumis palaborítást.

A három férfi által fel­hal­mo­zott tár­gyak veszé­lyes hul­la­dék­nak minő­sül­nek, ezek súlya leg­alább 3.050 kg, illet­ve 131,97 m3  mennyiségű.

A jog­el­le­nes hul­la­dék­el­he­lye­zést az önkor­mány­zat dol­go­zói ész­lel­ték. A hul­la­dé­kot két elkö­ve­tő a nyo­mo­zás ideje alatt elszál­lí­tot­ta a hul­la­dék­gaz­dál­ko­dás­ra enge­déllyel ren­del­ke­ző telep­he­lyek­re, ahol azo­kat átvet­ték, így a  kör­nye­ze­ti ele­mek veszé­lyez­te­tett­sé­ge megszűnt.

Az ügyész­ség a vád­irat­ban arra tett indít­ványt, hogy a Komá­ro­mi Járás­bí­ró­ság a két bün­tet­len fér­fit vég­re­haj­tá­sá­ban fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tés­re, míg a vissza­eső tár­su­kat vég­re­haj­tan­dó bör­tön­bün­te­tés­re és köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítélje.