Főoldal » Hírek » Agyonütötte a szomszédot – a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A halált okozó testi sér­tés bűn­tet­te és zak­la­tás vét­sé­ge miatt a Komárom-Esztergom Vár­me­gyei Főügyész­ség vád­ira­tot nyúj­tott be azzal a letar­tóz­ta­tott fér­fi­val szem­ben, aki 2023. feb­ru­ár 3-án több ököl­ütés­sel a szom­széd­ja halá­lát okozta. 

A vád­irat sze­rint az ittas férfi 2023. feb­ru­ár 3-án, 12 óra 45 perc­kor, Esz­ter­gom­ban szó­vál­tás­ba keve­re­dett a szom­széd­já­val. A férfi a vita köz­ben a sér­tet­tet ököl­lel és könyö­ké­vel több­ször a fején, a mell­ka­sán, kar­ján és lába­in meg­ütöt­te. A sér­tett a bán­tal­ma­zás ered­mé­nye­ként a hely­szí­nen éle­tét vesztette.

A férfi más bűn­cse­lek­ményt is elkö­ve­tett, mert 2022. novem­ber 6-án, az utcán állva egy 20 cm pen­ge­hosszú­sá­gi bajo­net­tel hado­nász­va, meg­ölés­sel fenye­get­te meg a laká­sá­ban tar­tóz­ko­dó volt élettársát.

Az ügyész­ség vád­ira­tá­ban arra tett indít­ványt, hogy a Tata­bá­nyai Tör­vény­szék az elkö­ve­tőt sza­bad­ság­vesz­tés­re és köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítélje.

A letar­tóz­ta­tás elren­de­lé­sé­ről kiadott koráb­bi köz­le­mény itt olvas­ha­tó: https://ugyeszseg.hu/testi-erovel-olt-a-komarom-esztergom-varmegyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye