Főoldal » Hírek » Kést szorított a sértett nyakához, majd benzinnel leöntötte a ruháját és meggyújtotta – a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Hajdú-Bihar Vár­me­gyei Főügyész­ség minő­sí­tett ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­te és más bűn­cse­lek­mény miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki bosszú­ból kegyet­len módon akar­ta meg­öl­ni a barátnőjét.

A vád­irat sze­rint a vád­lott és a sér­tett Bal­maz­új­vá­ros­ban, egy­más­hoz köze­li ingat­lan­ban éltek. A sér­tett házas­ság­ban élt, ennek elle­né­re kap­cso­la­tot léte­sí­tett a fér­fi­val. Az asszony 2022. októ­ber 11-én, dél­után talál­ko­zott a vád­lot­tal, és a férfi kér­lel­te, hogy hagy­ja el a fér­jét. A sér­tet ezt eluta­sí­tot­ta, ezért a vád­lott dühös lett.

Aznap este az asszony az egyik szom­széd­já­hoz akart átmen­ni. A vád­lott ezt ész­re­vet­te, oda­ro­hant, és a sér­tet­tet a tor­ká­nál meg­ra­gad­va a saját házá­ba berán­gat­ta, köz­ben meg­fe­nye­get­te, hogy ha nem őt választ­ja, fel­gyújt­ja. A táma­dó egy nagy­mé­re­tű kést a sér­tett nya­ká­hoz sze­gez­ve több­ször han­goz­tat­ta, hogy meg­öli. A férfi műanyag fla­kon­ból bort öntött a sér­tett fejé­re és ruhá­já­ra. A rend­kí­vül indu­la­tos elkö­ve­tő egy 5 lite­res műanyag kan­ná­ban lévő motor­ben­zint a sér­tett arcá­ra, mell­ka­sá­ra és bal olda­lá­ra locsol­ta, majd egy öngyúj­tó­val a ruhát meg­gyúj­tot­ta. A ruha azon­nal láng­ra kapott, meg­égett a sér­tett arca, keze és mellkasa.

Az asszony kiro­hant a ház­ból, a vizes hor­dó­ba tette a kar­ját, majd letép­te magá­ról a felső ruhá­za­tot. A vád­lott egy rövid ujjú pólót dobott oda a neki, köz­ben meg­fe­nye­get­te, ha el meri mon­da­ni bár­ki­nek a tör­tén­te­ket, akkor megöli.

A sér­tett I-II-III. fokú égési sérü­lé­se­ket szenvedett.

Az ügy­ben a Hajdú-Bihar Vár­me­gyei Rendőr-főkapitányság nyomozott.

A Hajdú-Bihar Vár­me­gyei Főügyész­ség a jelen­leg is letar­tóz­ta­tás­ban lévő vád­lott ellen külö­nös kegyet­len­ség­gel elkö­ve­tett ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­te és fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett sze­mé­lyi sza­bad­ság meg­sér­té­sé­nek bűn­tet­te miatt emelt vádat a Deb­re­ce­ni Tör­vény­szé­ken. A vád­irat mér­té­kes indít­vány­ként azt rög­zí­tet­te, hogy amennyi­ben a vád­lott a tör­vény­szék elő­ké­szí­tő ülé­sén beis­me­ri a bűn­cse­lek­mé­nyek elkö­ve­té­sét és lemond a tár­gya­lás­hoz való jogá­ról, a tör­vény­szék őt 11 év fegy­ház­bün­te­tés­re és 10 év köz­ügyek­től eltil­tás mel­lék­bün­te­tés­re ítél­je, továb­bá az elkö­ve­tés­hez hasz­nált, motor­ben­zint tar­tal­ma­zó műanyag kan­nát és a kést koboz­za el.