Főoldal » Hírek » Életveszélyes kerékpár kölcsönzés – a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vár­me­gyei Főügyész­ség vádat emelt egy nő és két fia­tal­ko­rú fiú ellen élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés és rab­lás bűn­tet­te miatt. Az elkö­ve­tők egy idős­ko­rú fér­fi­tól a koráb­ban köl­csön­kért kerék­pár­ját úgy vet­ték el, hogy ütle­gel­ték, föld­re lök­ték, fejét rug­dos­ták élet­ve­szé­lyes sérü­lé­se­ket okozva.

A vád­irat sze­rint a nő 2023. júni­u­sá­ban, éjsza­ka, egy bor­so­di tele­pü­lé­sen az utcán talál­ko­zott a 68 éves fér­fi­val, aki­től elkér­te a kerék­pár­ját. A sér­tett oda­ad­ta, de mivel a váltó elrom­lott a nő vissza­tol­ta, és átad­ta. A férfi szid­ta a nőt, hogy műsza­ki hibát oko­zott, amint a nő annyi­ra fel­há­bo­ro­dott, hogy rán­gat­ni kezd­te a kerék­pár hátsó kere­két és lök­dös­te a sér­tet­tet. Ekkor érke­zett meg a hely­szín­re a két fia­tal­ko­rú vád­lott ittas álla­pot­ban, beavat­koz­tak és fel­szó­lí­tot­ták a nőt, hogy hagy­ja békén a sértettet.

A sér­tett tovább indult, de a nő kije­len­tet­te, hogy neki kell a kerék­pár, ezért a két fia­tal­lal - akik­kel bará­ti viszony­ban volt - az idős férfi után men­tek. A nő hátul­ról fejen ütöt­te, az egyik fia­tal­ko­rú szin­tén a fejét ütöt­te, ami­től az áldo­zat a föld­re esett, hom­lo­ká­val a beto­no­zott talaj­nak ütő­dött. A nő és másik fia­tal­ko­rú társa több­ször fejen rúg­ták a fér­fit, az egyik fia­tal az elej­tett mobil­te­le­fon­ját elvet­te, amit később a kerék­pár­ral együtt elrejtettek.

A sér­tett a bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben köz­ve­tet­ten élet­ve­szé­lyes sérü­lé­se­ket szen­ve­dett el.

Az ügyész­ség a letar­tóz­ta­tás­ban lévő, bün­tet­len elő­éle­tű vád­lot­tak közül a nővel szem­ben fegy­ház­bün­te­tést és köz­ügyek­től eltil­tást, a fia­tal­ko­rú­ak­kal szem­ben fia­tal­ko­rú­ak bör­tö­né­ben letöl­ten­dő sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­tést, és köz­ügyek­től eltil­tást indítványozott.