Főoldal » Hírek » Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség » Még a tetőt is lebontotta, hogy bejusson a sörözőbe- születésnapi bulin itták meg a lopott alkoholt- a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A lopás bűn­tet­te miatt indult ügy­ben a Komá­ro­mi Járá­si Ügyész­ség indít­vá­nyá­ra a nyo­mo­zá­si bíró elren­del­te annak a fér­fi­nak a letar­tóz­ta­tá­sát, aki három­szor lopott ugyan­ab­ból a sörö­ző­ből alko­holt. Egy­szer éppen sörö­zött, ami­kor a rend­őrök ráta­lál­tak, leg­utóbb pedig még a tetőt is kibon­tot­ta, hogy bejus­son a kocsmába. 

 Az férfi 2019. novem­ber 21-ről 22-re vir­ra­dó­an egy bakony­sár­ká­nyi csa­lá­di házba a pad­lás­aj­tó törött üveg­aj­ta­ján benyúlt, a reteszt elhúz­va beju­tott a lakás­ba. Onnan 120.000 forin­tot lopott el, majd egy kis­bé­ri sörö­ző­ből három­szor vitt el alko­holt fize­tés nélkül.

A férfi 2020. ápri­lis 17-ét meg­elő­ző napok­ban a sörö­ző lakat­tal lezárt ajta­já­ról a laka­tot lever­te az ajtót befe­szí­tet­te, majd onnan 60.000 forint érték­ben vitt el sze­szes ita­lo­kat. A férfi 2020. május 6-án a sörö­ző bejá­ra­ti ajta­ját ismét befe­szí­tet­te, össze­ké­szí­tet­te az ita­lo­kat, ame­lye­ket el akart vinni és köz­ben fel­bon­tott egy üveg sört, hogy a hely­szí­nen meg­igya. Ekkor érték tet­ten a rendőrjárőrök.

Az elkö­ve­tő 2020. júli­us 11-ről 12-re vir­ra­dó­an fel­má­szott a sörö­ző épü­le­té­nek tete­jé­re, kibon­tot­ta a cse­re­pe­ket és bemá­szott a pad­lás­te­ré­be. A pad­lás­fel­já­ró ajta­ját fel­szed­te és a sörö­ző rak­tá­rá­ból össze­sen 17.000 forint érték­ben 18 üveg 0,5 lite­res sört és leg­alább 4 liter fehér­bort hozott ki. A ter­helt ezt köve­tő­en az alko­holt egy szü­le­tés­na­pi ünnep­ség­re vitte, ahol az ita­lo­kat elfogyasztották.

A nyo­mo­zá­si bíró a férfi letar­tóz­ta­tá­sát az ügyész­ség indít­vá­nyá­ra 2020. júli­us 14-én ren­del­te el egy hónap­ra, mert a gya­nú­sí­tot­ti kihall­ga­tá­sát köve­tő­en köve­tett el újabb bűn­cse­lek­ményt, amely külön letar­tóz­ta­tá­si ok, továb­bá fenn­áll a bűn­is­mét­lés veszé­lye is.

A hely­szí­ni szem­lén készí­tett fotók az http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/a-teton-keresztul-jutott-be#1 olda­lon tekint­he­tők meg.