Főoldal » Hírek » Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség » Felgyújtották a nyilvános wc-t - a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Mis­kol­ci Járá­si Ügyész­ség vádat emelt egy fia­tal­ko­rú férfi ellen ron­gá­lás vét­sé­ge miatt.

A vád­lott 2016. ápri­lis köze­pén egy tár­sá­val, vala­mint egy gyer­mek­ko­rú lánnyal és fiú­val egy Szent­ist­ván tele­pü­lés­hez tar­to­zó park­ban lévő, közös­sé­gi célú épü­let­ben kiala­kí­tott nyil­vá­nos moz­gás­sé­rült WC-be külön­fé­le éghe­tő anya­go­kat hor­dott be. Azt meg­gyúj­tot­ták, ezért tűz kelet­ke­zett és az öblí­tő­tar­tály tete­je és egy tisz­tí­tó­ke­fe elégett.

Amíg a helyi­ség­ben égett a tűz, a vád­lott az illem­hely ajta­já­ba három­szor bele­rú­gott, ami­től a műanyag ajtó lapja kilyu­kadt, illet­ve az ajtó­tok vasa­la­ta kisza­kadt. Ezzel mint­egy 150 000 forint össze­gű kárt oko­zott, e vonat­ko­zás­ban az önkor­mány­zat pol­gá­ri jogi igényt ter­jesz­tett elő.

Az ügyész­ség az új bün­te­tő­el­já­rá­si tör­vény sze­rin­ti bün­te­tő­vég­zés meg­ho­za­ta­lá­ra irá­nyu­ló eljá­rás kere­té­ben – figye­lem­mel arra, hogy a bűn­cse­lek­mény 3 évi sza­bad­ság­vesz­tés­nél nem súlyo­sab­ban bün­te­ten­dő – az ügy meg­íté­lé­se egy­sze­rű, a vád­lott sza­bad­lá­bon van, tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel bün­te­tő­vég­zés­ben a bün­tet­len elő­éle­tű vád­lot­tal szem­ben pró­bá­ra bocsá­tás intéz­ke­dést indít­vá­nyo­zott azzal, hogy a bíró­ság álla­pít­sa meg, hogy annak tar­ta­ma alatt a fia­tal­ko­rú párt­fo­gó fel­ügye­let alatt áll.