Főoldal » Hírek » Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség » Éjjeli önbíráskodás egy debreceni sörözőben – a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleménye-fotókkal

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség önbí­rás­ko­dás bűn­tet­te miatt emelt vádat azzal a két fér­fi­val szem­ben, akik egy tar­to­zás miatt bán­tal­maz­ták ismerősüket.

 A vád­lot­tak 2019. júni­us 13-án a haj­na­li órák­ban szó­ra­koz­ni men­tek egy deb­re­ce­ni sörö­ző­be. Az egyik férfi ész­re­vet­te, hogy a sörö­ző tera­szán tar­tóz­ko­dott az isme­rő­se, aki 20.000 forint­tal tar­to­zott neki.

A két férfi oda­ment a sér­tett­hez és köve­tel­ték a tar­to­zás meg­fi­ze­té­sét, köz­ben vál­lá­nál meg­ra­gad­ták és arcul ütöt­ték a fér­fit. Egyi­kük elvet­te a kezé­ből a mobil­te­le­fon­ját és a kar­órá­ját is lehúz­ta. A vád­lot­tak közöl­ték a sér­tet­tel, hogy csak akkor kapja vissza érték­tár­gya­it, ha meg­fi­zet­te a tartozást.

A vád­lot­tak ezt köve­tő­en magá­ra hagy­ták a sér­tet­tet, azon­ban folya­ma­to­san szem­mel tar­tot­ták. Zár­óra­kor ismét oda­men­tek a fér­fi­hez, meg­fe­nye­get­ték és közöl­ték vele, hogy hazakísérik.

A meg­fé­lem­lí­tett sér­tett a másik mobil­te­le­fon­ján érte­sí­tet­te a deb­re­ce­ni rend­őr­sé­get, akik a hely­szín köze­lé­ben meg­ta­lál­ták a fér­fi­tól elvett és elrej­tett vagyontárgyakat.

A sér­tett nem szen­ve­dett sérü­lést, azon­ban érté­ke­i­nek elvé­te­lé­vel 12.000 forint kára kelet­ke­zett, amit aztán vissza­ad­tak neki, így kára megtérült.

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség a tet­tü­ket beis­me­rő vád­lot­tak­kal szem­ben társ­tet­tes­ként elkö­ve­tett önbí­rás­ko­dás bűn­tet­te miatt emelt vádat a Deb­re­ce­ni Járás­bí­ró­sá­gon. A járá­si ügyész­ség a vád­irat­ban arra tett indít­ványt, hogy a járás­bí­ró­ság az ira­tok tar­tal­ma alap­ján hoz­zon bün­te­tő­vég­zést, és a vád­lot­tak­kal szem­ben fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tést szab­jon ki.

A sér­tet­től elvett érté­kek­ről készült fény­kép­fel­vé­te­lek ezen a lin­ken tekint­he­tők meg.