Főoldal » Hírek » Letartóztatásban marad a gyermekét szexuálisan molesztáló férfi - a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség indít­vá­nyá­val egye­ző­en fenn­tar­tot­ta a Sze­ge­di Íté­lő­táb­la annak a ter­helt­nek a letar­tóz­ta­tá­sát, akit koráb­ban a Szol­no­ki Tör­vény­szék sze­xu­á­lis erő­szak bűn­tet­te, sze­xu­á­lis vissza­élés bűn­tet­te és kis­ko­rú veszé­lyez­te­té­sé­nek bűn­tet­te miatt 14 év sza­bad­ság­vesz­tés­re ítélt.

Az első­fo­kú bíró­ság íté­le­te sze­rint a vád­lott 2017. feb­ru­ár és 2017. decem­ber közöt­ti idő­szak­ban rend­sze­re­sen sze­xu­á­li­san zak­lat­ta az akkor 11-12 éves lányát, továb­bá több alka­lom­mal bán­tal­maz­ta nem­csak őt, hanem a nála két évvel idő­sebb fiú­gyer­me­két is. A vád­lott tagad­ta a bűn­cse­lek­mé­nyek elkövetését.

Az első­fo­kú bíró­ság által kisza­bott sza­bad­ság­vesz­tés tar­ta­má­ra figye­lem­mel vál­to­zat­la­nul fenn­áll a szö­kés, elrej­tő­zés veszé­lye. Ezen túl a vád­lott bün­te­tett elő­éle­té­re, vala­mint a bűn­cse­lek­mé­nyek huza­mo­sabb időn keresz­tül tör­té­nő elkö­ve­té­sé­re figye­lem­mel, tar­ta­ni lehet attól is, hogy sza­bad­láb­ra kerü­lé­se ese­tén újabb bűn­cse­lek­ményt követ­ne el. Mind­ezen körül­mé­nyek indo­kol­ták a vád­lott letar­tóz­ta­tá­sá­nak fenntartását.

A tör­vény­szék íté­le­te ellen beje­len­tett védel­mi fel­leb­be­zé­sek­re tekin­tet­tel a vád­lott bün­te­tő­jo­gi fele­lős­sé­gé­nek kér­dé­sé­ben másod­fo­kon a Sze­ge­di Íté­lő­táb­la jár el.