Főoldal » Hírek » Nemcsak a csomagokat kézbesítette a „drogfutár”- Fotókkal- a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Tata­bá­nyai Járá­si Ügyész­ség a kábítószer-kereskedelem bűn­tet­te miatt indult ügy­ben vád­ira­tot nyúj­tott be azzal a letar­tóz­ta­tott fér­fi­val szem­ben, aki több, mint egy éven át keres­ke­dett marihuánával.

A vád­irat sze­rint a férfi, aki maga is kábí­tó­szer fogyasz­tó, a 2020. ápri­lis 20-án  tör­tént elfo­gá­sát meg­elő­ző több, mint egy év alatt rend­sze­re­sen vásá­rolt kan­na­biszt azért, hogy azt Tata­bá­nya terü­le­tén érté­ke­sít­se isme­rő­sei részé­re, az így szer­zett bevé­tel­ből jöve­del­mét kiegészítse.

A férfi cso­mag­kéz­be­sí­tő­ként dol­go­zott, elő­for­dult, hogy ezt fel­hasz­nál­va adta át a kábí­tó­szert a vásár­ló­i­nak. Az elkö­ve­tő elfo­gá­sá­ig nyolc ismert, és továb­bi isme­ret­len sze­mé­lyek részé­re érté­ke­sí­tet­te rend­sze­re­sen a kábítószert.

A tata­bá­nyai rend­őrök a férfi elfo­gá­sa­kor az övtás­ká­já­ból négy zacs­kó­ban össze­sen 19,7 gramm nettó töme­gű mari­hu­á­nát fog­lal­tak le.

A Tata­bá­nyai Járá­si Ügyész­ség indít­vá­nyá­ra a nyo­mo­zá­si bíró a férfi letar­tóz­ta­tá­sát 2020. ápri­lis 23-án ren­del­te el.

Az ügyész­ség a Tata­bá­nyai Járás­bí­ró­ság­hoz benyúj­tott vád­ira­tá­ban arra tett indít­ványt, hogy a bíró­ság a vád­lott letar­tóz­ta­tá­sát ügy­dön­tő hatá­ro­za­tá­ig tart­sa fenn, és amennyi­ben a férfi az elő­ké­szí­tő ülé­sen a bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sét beis­me­ri és lemond a tár­gya­lás­hoz való jogá­ról, úgy őt 4 év  bör­tön­bün­te­tés­re,  és 4 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítélje.