Főoldal » Hírek » Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség » Autós üldözéssel fogták el a tolvajt - a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A lopás vét­sé­ge miatt indult ügy­ben a Tata­bá­nyai Járá­si Ügyész­ség vádat emelt azzal a fér­fi­val szem­ben, akit a reg­gel ello­pott robo­gó­val aznap este fogott el a rend­őr­ség autós üldö­zés közben.

A vád­irat sze­rint a férfi 2020. augusz­tus 21-én reg­gel Tata­bá­nyán, egy par­ko­ló­ban, lezá­rat­la­nul leál­lí­tott 70.000,-Ft érté­kű robo­gót, és benne a 10.000,- Ft érté­kű bukó­si­sa­kot ellop­ta úgy, hogy a motor­ke­rék­párt haza­tol­ta tata­bá­nyai lakó­he­lyé­re. A férfi egy csa­var­hú­zó­val a robo­gót bein­dí­tot­ta,  az esti órák­ban moto­roz­ni indult. A rend­őrök Tatán, a Vér­tes­sző­lő­si úton intéz­ke­dés alá akar­ták vonni, azon­ban a férfi elmenekült.

A  moto­ros fér­fit a rend­őr­ség autó­val üldöz­te. A férfi az Ady Endre úton a jár­dá­ra hajt­va mene­kült, több­ször irányt vál­tott, végül az úttes­ten haladt, a rend­őrök az Erzsé­bet téren 23 óra 25 perc­kor elfogták.

A jármű csa­var­hú­zó­val tör­tént elin­dí­tá­sa, illet­ve a mene­kü­lés köz­ben oko­zott sérü­lé­sek­kel a motor­ban 63.500,- Ft kárt okozott.

Az ügyész­ség a vád­irat­ban arra tett indít­ványt, hogy a Tata­bá­nyai Járás­bí­ró­ság tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel, bün­te­tő­vég­zés­ben a fér­fit pénz­bün­te­tés­re ítél­je, vala­mint a sér­tett által kért kár­té­rí­tést fizes­se meg.