Főoldal » Hírek » Vádemelés egy pécsi ámokfutóval szemben - a Baranya Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Pécsi Járá­si Ügyész­ség töb­bek között köz­úti veszé­lyez­te­tés bűn­tet­te miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki az élet­tár­sá­val tör­tént szó­vál­tás után gép­ko­csi­já­val ámok­fu­tás­ba kez­dett Pécs belvárosában.

A vád sze­rint a férfi 2020 már­ci­u­sá­ban, Pécsett, egy ben­zin­kút­nál szó­vál­tás­ba keve­re­dett élet­tár­sá­val, mely­nek során letép­te az élet­tár­sa tulaj­do­nát képe­ző gép­jár­mű mind­két for­gal­mi rend­szá­mát azért, hogy az élet­tár­sa a gép­ko­csi­val ne tudja a ben­zin­ku­tat elhagyni.

A nő azon­ban félt attól, hogy a férfi bán­tal­maz­ni fogja, ezért annak elle­né­re, hogy autó­ján már nem volt rend­szám­táb­la, meg­pró­bált az autó­val elme­ne­kül­ni. A férfi beült a saját gép­ko­csi­já­ba és azzal a sér­tett után indult. A vád­lott azért, hogy a sér­tet­tet meg­ál­lít­sa, több­ször, nagy sebes­ség­gel az élet­tár­sa felé kor­má­nyoz­ta az autó­ját, mely­nek során egy alka­lom­mal gép­ko­csi­já­val neki­üt­kö­zött a másik autónak.

A sér­tett egy keresz­te­ző­dés­hez érve - mikor a jel­ző­lám­pa piros­ra vál­tott - meg­állt a gép­ko­csi­já­val. Ekkor a férfi is meg­állt mel­let­te, a gép­ko­csi­já­ból kiszállt és az élet­tár­sa autó­já­nak ajta­já­ba egy alka­lom­mal belerúgott.

A nő ezután a gép­ko­csi­val pró­bált tovább mene­kül­ni, a férfi azon­ban követ­te. Ennek során Pécs bel­te­rü­le­tén a jel­ző­lám­pa piros jel­zé­sét is figyel­men kívül hagy­va köz­le­ked­tek, a vád­lott szán­dé­ko­san a gép­ko­csi­ját élet­tár­sa autó­já­nak kor­má­nyoz­ta, a két gép­ko­csi össze­üt­kö­zött, majd a sér­tett a gép­ko­csi­val megállt.

A vád­lott köz­le­ke­dé­se során a sér­tett éle­tét, testi épsé­gét köz­vet­len veszély­nek tette ki.

A vád­lott cse­lek­mé­nye töb­bek között a köz­úti veszé­lyez­te­tés bűn­tet­té­nek, vala­mint az egye­di azo­no­sí­tó jel­lel vissza­élés bűn­tet­té­nek meg­ál­la­pí­tá­sá­ra alkalmas.