Főoldal » Hírek » Hat kábítószer-kereskedő letartóztatását indítványozta az ügyészség - a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Hód­me­ző­vá­sár­he­lyi Járá­si Ügyész­ség indít­ványt tett a nyo­mo­zá­si bíró felé, hogy ren­del­je el annak a négy fér­fi­nek és két nőnek a letar­tóz­ta­tá­sát, akik a gyanú sze­rint kris­tállyal kereskedtek.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a szen­te­si férfi és élet­tár­sa hosszabb időn keresz­tül, heti rend­sze­res­ség­gel adott el tovább érté­ke­sí­tés cél­já­ból kris­tály elne­ve­zé­sű, kábí­tó­szert tar­tal­ma­zó anya­got egy másik házas­pár­nak. A házas­pár a kábí­tó­szert kis ada­gok­ra oszt­va Csong­rá­don, ille­tő­leg kör­nyé­kén fogyasz­tók­nak érté­ke­sí­tet­te. Az eljá­rás ada­tai sze­rint továb­bi két férfi volt az, aki sofőr­ként nyúj­tott segít­sé­get a házas­pár­nak a kábí­tó­szer szál­lí­tá­sá­ban, ille­tő­leg fogyasz­tók­hoz tör­té­nő eljuttatásában.

A kris­tály etil-hexedront tar­tal­maz, amely kábí­tó­szer­nek minősül.

A kábítószer-kereskedelem bűn­tet­te miatt indult eljá­rás­ban a járá­si ügyész­ség vala­mennyi gya­nú­sí­tott ese­té­ben a szö­kés, elrej­tő­zés, az eljá­rás meg­hi­ú­sí­tá­sá­nak és a bűn­is­mét­lés veszé­lyé­re figye­lem­mel tett indít­ványt a letar­tóz­ta­tás egy hónap­ra tör­té­nő elren­de­lé­sé­re. A gya­nú­sí­tot­tak közül töb­ben bün­te­tett elő­éle­tű­ek, ille­tő­leg fel­füg­gesz­tett sza­bad­ság­vesz­tés pró­ba­ide­je vagy fel­té­te­les sza­bad­ság­ra bocsá­tá­suk alatt követ­ték el a bűncselekményt.

Az ügyé­szi indít­vány tár­gyá­ban a Sze­ge­di Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bíró­ja a mai napon tar­tan­dó ülé­se­ken fog dönteni.