Főoldal » Hírek » Templomot gyújtott fel – letartóztatási indítvány - rendőrségi videóval - a Pest Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Gödöl­lői Járá­si Ügyész­ség indít­ványt tett egy férfi letar­tóz­ta­tá­sá­ra, aki egy temp­lo­mot gyúj­tott fel.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint 2021. már­ci­us 15. nap­ján, 20:00 óra­kor egy gödöl­lői görög kato­li­kus temp­lom ajta­ját a férfi testi erő­vel betörte,bement és éghe­tő anya­got locsolt szét a padok­ra, majd azt meg­gyúj­tot­ta. Emel­lett az ott talál­ha­tó iko­nosz­tá­zi­on­ra ragasz­tó­sze­rű anya­got öntött.

A hely­szí­nen kelet­ke­zett tüzet a temp­lom plé­bá­no­sá­nak sike­rült elol­ta­nia, de így is hoz­zá­ve­tő­le­ge­sen 2.500.000 forin­tos kár keletkezett. 

A gödöl­lői rend­őrök­nek pél­dás fel­de­rí­tő­mun­ká­val és gyor­sa­ság­gal alig egy hét­tel a cse­lek­mény után sike­rült egy adott sze­mély­re szű­kí­te­ni­ük a lehet­sé­ges elkö­ve­tők körét.

A fér­fit val­lá­si tisz­te­let tár­gyá­nak illet­ve temp­lom épü­le­té­nek meg­ron­gá­lá­sá­val elkö­ve­tett ron­gá­lás bűn­tet­te miatt hall­gat­ták ki gyanúsítottként.

A Gödöl­lői Járá­si Ügyész­ség indít­vá­nyoz­ta a férfi letar­tóz­ta­tá­sá­nak elren­de­lé­sét eljá­rá­si jelen­lé­té­nek biz­to­sí­tá­sa vala­mint a bűn­is­mét­lés elke­rü­lé­se érdekében.

A gya­nú­sí­tott elfo­gá­sá­ról készült rend­őr­sé­gi videó az aláb­bi lin­ken érhe­tő el: