Főoldal » Hírek » Nemesfém sorozattolvajok elleni vádemelés - Fotókkal - a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kalo­csai Járá­si Ügyész­ség több­rend­be­li nemes­fém­re elkö­ve­tett lopás és kifosz­tás miatt vádat emelt két hely­be­li fér­fi­val szem­ben, akik a kalo­csai plé­bá­nia udva­rá­ról 400 kg vörös­réz tető­le­mez dara­bot, egy csa­lá­di ház­ból bronz szob­rot lop­tak el. Több autó fel­tö­ré­se és egy alvó ember kifosz­tá­sa is a szám­lá­juk­ra írható.

A vád­irat sze­rint a két bün­te­tett elő­éle­tű férfi tavaly nyá­ron soro­zat­lo­pá­sok­ból élt. 2020. júli­us 25-re vir­ra­dó­ra a kalo­csai plé­bá­nia beke­rí­tett udva­rá­ból össze­sen 400 kg vörös­réz tető­da­ra­bot lop­tak el azok réz­tar­tal­ma miatt. A sér­tett 320.000, forint kára nem térült meg.

Néhány hét­tel később, kihasz­nál­va a lakók huza­mo­sabb távol­lé­tét, szin­tén a fém­tar­tal­ma miatt lop­tak el egy csa­lá­di ház beke­rí­tett udva­rá­ból egy női aktot ábrá­zo­ló bronzszobrot.

A soro­zat­tol­va­jok attól sem riad­tak vissza, hogy egy nyári este a nyit­va felej­tett csa­lá­di házba bemen­ve, a háló­szo­bá­ban alvó áldo­za­tuk köz­vet­len köze­lé­ből, a pár­ná­ról vigyék el a mobiltelefonját.

A soro­zat­tol­va­jok szám­lá­já­ra írha­tó ezen kívül több autó­fel­tö­rés is, ami­kor hor­gász­bo­tok­tól a sebes­ség­vál­tó­ig min­dent vit­tek, ami moz­dít­ha­tó volt.

A kalo­csai rend­őrök a nyo­mo­zás során a bronz­szob­rot, mobil­te­le­font, vala­mint a hor­gász­bo­to­kat lefog­lal­ták és vissza­ad­ták a sértetteknek.

Az ügyész­ség a vád­lot­ta­kat több­rend­be­li nemes­fém­re, üzlet­sze­rű­en, dolog elle­ni erő­szak­kal elkö­ve­tett lopás­sal és kifosz­tás­sal vádol­ja, ezért velük szem­ben bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­za azzal, hogy a bíró­ság köte­lez­ze őket a sér­tet­tek­nek oko­zott kár meg­té­rí­té­sé­re is. Mind­két fogva lévő férfi ügyé­ben a Kalo­csai Járás­bí­ró­ság hoz döntést. 

A fotók a bűn­cse­lek­mé­nyek hely­szí­nén készültek.