Főoldal » Hírek » Saját élettársát futtatta egy kiskunhalasi férfi - a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kis­kun­ha­la­si Járá­si Ügyész­ség üzlet­sze­rű kerí­tés bűn­tet­te és más bűn­cse­lek­mé­nyek miatt emelt vádat egy fér­fi­vel szem­ben, aki a vád sze­rint  2019 feb­ru­ár­ja és 2020 júli­u­sa között Kis­kun­ha­la­son pros­ti­tu­ált­ként fut­tat­ta az élet­tár­sát és egy másik nőt, részük­re ingat­lant is biz­to­sí­tott, vala­mint kitar­tat­ta magát velük.

A vád­irat sze­rint a férfi 2019 feb­ru­ár­ja és 2020 júli­u­sa között az élet­tár­sát és egy másik nőt pros­ti­tu­ált­ként fut­tat­ta, rend­sze­res hasz­not remél­ve köz­re­mű­kö­dött abban, hogy „ügy­fe­le­ik­kel” talál­koz­has­sa­nak, illet­ve hogy szex­part­ner kere­ső inter­ne­tes olda­la­kon hir­des­sék magukat.

A kerí­tés­sel vádolt férfi több­ször köz­ve­tí­tett is az öröm­lá­nyok és a „kun­csaf­tok” között, koor­di­nál­ta, hogy melyik „ven­dég” melyik nővel talál­koz­zon. A vád­lott intéz­te az inter­ne­tes hir­de­té­se­ket, ingat­la­no­kat biz­to­sí­tott az együtt­lé­tek­hez, több­ször szál­lí­tot­ta a nőket a találkozókra.

A pros­ti­tu­ál­tak a vád­lott és az élet­tár­sa kis­kun­ha­la­si házá­ban is fogad­ták rend­sze­re­sen a „kun­csaf­to­kat”, de elő­for­dult olyan is, hogy a vád­lott Kalo­csán fog­lalt apartmant.

A vád­lott az álta­la fut­ta­tott nőket a bevé­te­le­ik­ről elszá­mol­tat­ta, illet­ve ő hatá­roz­ta meg, hogy a sze­xu­á­lis szol­gál­ta­tá­so­kért mennyi pénzt kér­je­nek. Ha szük­sé­ges volt, „terü­let­vé­del­met” is ellá­tott: egy­szer egy isme­ret­len pros­ti­tu­ált­tal közöl­te, hogy ő egy „stri­ci” és bur­kolt fenye­ge­tés mel­lett arra hívta fel, hogy Kis­kun­ha­la­son ne dol­goz­zon tovább, mert ront­ja az „üzle­tét”.

Az egyéb­ként vagyon­ta­lan vád­lott az álta­la fut­ta­tott nők keres­mé­nyé­ből élt, kitar­tat­ta magát, leg­alább 1.800.000 forint jöve­del­met szerzett.

A vád­lott jelen­leg más bűn­ügy­ben jog­erő­sen kisza­bott bör­tön­bün­te­té­sét tölti. A járá­si ügyész­ség a vissza­eső­nek minő­sü­lő vád­lot­tat üzlet­sze­rű kerí­tés bűn­tet­té­vel, hoz­zá­tar­to­zó sérel­mé­re elkö­ve­tett kerí­tés bűn­tet­té­vel, vala­mint kitar­tott­ság bűn­tet­té­vel vádol­ja. Az ügyész vég­re­haj­tan­dó bör­tön és köz­ügyek­től eltil­tás kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta a vád­lot­tal szem­ben azzal, hogy a gaz­da­go­dá­sa ere­jé­ig a vagyo­nát is el kell koboz­ni. A vád­lott bűnös­sé­gé­ről a Kis­kun­ha­la­si Járás­bí­ró­ság fog dönteni.