Főoldal » Hírek » A rendőrök előtt ütlegelte feleségét - a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Az Encsi Járá­si Ügyész­ség vádat emelt egy 24 férfi ellen fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett sze­mé­lyi sza­bad­ság meg­sér­té­se bűn­tet­te, garáz­da­ság bűn­tet­te és könnyű testi sér­tés vét­sé­ge miatt.

A vád­irat sze­rint a vád­lott házas­sá­ga meg­rom­lott, egyre gyak­rab­ban vesze­ked­tek. 2019. augusz­tus hónap végén a dél­utá­ni órák­ban a vád­lott fele­sé­gé­vel Forró tele­pü­lé­sen teme­té­sen vet­tek részt.

Haza­in­dul­va gép­jár­mű­be ültek, ame­lyet a vád­lott veze­tett, mel­let­te ült a fele­sé­ge, azon­ban útköz­ben vitat­koz­ni kezd­tek, ennek során a vád­lott több­ször meg­ütöt­te a nőt és tépte a haját.

A sér­tett kér­lel­te a vád­lot­tat, hogy ne bánt­sa, ille­tő­leg, ami­kor lelas­sult az autó, meg­pró­bált kiug­ra­ni, kinyi­tot­ta az ajtót is, ekkor viszont a vád­lott a haját meg­mar­kol­va vissza­húz­ta, és azzal fenye­get­te, hogy leszúrja.

A nő végül is sza­ba­dult a fogás­ból, és ahogy az autó meg­állt, kiszállt, viszont a vád­lott a gép­jár­mű­vet meg­ke­rül­ve oda­ment a sér­tett­hez, elő­vett egy 7 cm pen­ge­hosszú­sá­gú kést, amit a nya­ká­hoz tar­tott, így akar­ta vissza­kény­sze­rí­te­ni az autó­ba, viszont köz­ben megszúrta. 

A sér­tett a föld­re esett, mire a vád­lott pusz­ta kéz­zel, ille­tő­leg a kezé­ben tar­tott kés­sel is ütle­gel­ni kezd­te, amit már lát­tak a hely­szí­nen jár­őr­szol­gá­la­tot ellá­tó rend­őrök és azon­nal köz­be­avat­koz­tak, fel­szó­lí­tot­ták a vád­lot­tat a cse­lek­mény abba­ha­gyá­sá­ra, de ennek ő nem tett ele­get, így a rend­őrök­nek testi kény­szert kel­lett alkal­maz­ni­uk vele szemben.

A sér­tett a nyaka jobb és bal olda­lán, 8 napon belü­li gyógy­tar­ta­mú szúrt sérü­lé­se­ket szen­ve­dett el. A bán­tal­ma­zás során az erő­be­ha­tás nagy­sá­ga súlyo­sabb sérü­lés elő­idé­zé­sé­re nem volt alkalmas.

Az ügyész­ség a letar­tóz­ta­tás­ban lévő bün­tet­len elő­éle­tű vád­lot­tal szem­ben bör­tön­bün­te­tést és köz­ügyek­től eltil­tást indítványozott.