Főoldal » Hírek » Ásóval támadt három ismerősére - a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kis­kun­ha­la­si Járá­si Ügyész­ség súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­te és más bűn­cse­lek­mény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021 janu­ár­já­ban egy Kis­kun­ha­las kör­nyé­ki köz­ség­ben ásó­val támad­ta meg két isme­rő­sét és az egyik szomszédját.

A vád­irat sze­rint az alko­hol­füg­gő vád­lott 2021. janu­ár 25-én, dél­után, egy Kis­kun­ha­las kör­nyé­ki köz­ség­ben ásó­val a kezé­ben meg­je­lent egy ingat­lan­nál. Min­den előz­mény nél­kül ölés­sel fenye­get­te az ingat­la­non lévő álla­to­kat gon­do­zó isme­rő­sét, köz­ben az ásót több­ször felé lendítette.

Az isme­rős férfi a vád­lott táma­dá­sá­tól tart­va a négy­éves gyer­me­ké­vel még azelőtt elme­ne­kült, hogy a vád­lott a köze­lük­be ért volna. A vád­lott azon­ban annyi­ra indu­la­tos volt, hogy az autó­val mene­kü­lő sér­tet­tet rövid ideig futva követ­te, majd az ásót utána dobta. Az ásó a gép­ko­csit nem talál­ta el.

A vád­lott ezután még ugyan­ezen a napon a szom­széd­já­hoz is elment és várat­la­nul, szó nél­kül meg­tá­mad­ta. Az ásó­val több­ször felé­je szúrt, ami a sér­tett tes­tét nem érte el. Ezután a vád­lott az ásó lap­já­val a sér­tett tes­té­nek bal olda­lá­ra ütött, ami­től a szom­széd a föld­re esett. A vád­lott az ásó­val a sér­tet­tet újból meg akar­ta ütni, de a sér­tett meg­fog­ta az ásó fejét és azt leszo­rít­va tar­tot­ta. A vád­lott nem tudta az ásót hasz­nál­ni, ezért bele­rú­gott a sér­tett­be. A sér­tett 8 napon belül gyó­gyu­ló sérü­lé­se­ket szen­ve­dett, de a bor­dá­ja is eltör­he­tett volna.

A vád­lott öt nap­pal később, 2021. janu­ár 30-án, reg­gel, egy másik isme­rő­sét is meg­tá­mad­ta. Ekkor egy ásót és egy gumi­csö­vet vitt magá­val és ölés­sel fenye­get­te az isme­rőst, aki véde­ke­zé­sül egy vil­lát vett a kezé­be és a vád­lott elé állt. A vád­lott az ásó­val két­szer ütött a sér­tett felé, de elő­ször a sér­tett ellé­pett, másod­szor pedig a vil­lá­val hárí­tot­ta az ütést. Kicsa­var­ta a vád­lott kezé­ből az ásót és pusz­ta kéz­zel dula­kod­tak. Mivel a vád­lott nem bírt a sér­tet­tel, a szer­szá­mo­kat hát­ra­hagy­va elsza­ladt. A sér­tett az első ütés miatt a jobb kezén nyolc napon belül gyó­gyu­ló sérü­lést szen­ve­dett, de nála is kiala­kul­ha­tott volna súlyo­sabb sérülés.

A letar­tóz­ta­tás­ban lévő vád­lot­tat a járá­si ügyész­ség 2 rend­be­li súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­té­vel, vala­mint zak­la­tás vét­sé­gé­vel vádol­ja. Az ügyész vég­re­haj­tan­dó bör­tön, vala­mint köz­ügyek­től eltil­tás kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta a vád­lot­tal szem­ben azzal, hogy az ásót és a gumi­csö­vet is el kell koboz­ni. A vád­lott bűnös­sé­gé­ről a Kis­kun­ha­la­si Járás­bí­ró­ság fog dönteni.